Kadetkinje KAŽL-a igrat će s Trešnjevkom za zlato i titulu prvakinja Hrvatske!

Košarkaška akademija Žana Lelas osigurala je najmanje srebro u konkurenciji kadetkinja nakon pobjede u polufinalu nad Zagrebom 73:51 (19:12, 16:9, 13:23, 25:7) na završnom turniru u Dubrovniku. Sjajno su cure Vjekoslava Lokice i Anite Rade odradile posao, sve osim treće četvrtine bilo je na jako visokoj razini.

 Kada se činilo da su se Zagrepčanke vratile u utakmicu ekipa KAŽL-a odigrala je fenomenalnu posljednju dionicu koju je dobila sa 25:7. 

U finalu u utorak s početkom u 15.15 sati igrat će protiv Trešnjevke 2009 koja je bila uvjerljiva protiv domaće Raguse velikom razlikom 114:41.

Najraspoloženija u redovima KAŽL-a bila je Petra Božan sa 26 poena i 19 skokova, jednostavno je dominirala, a pratile su je Ana Pavić (18 poena) i Gina Nikola Pirjak (13). Zabijale su još Bruna Turčinov (5), Luce Dominović (5), Nina Bilić (4) te Klara Sokanović (2), a pobjedničkom sastavu bile su još: Josipa Franetović, Ivana Pogorelić, Andrea Bilić, Ana Baučić i Lana Topić.

Bez obzira na rezultat u finalu veliki je ovo uspjeh kluba sa splitskih Ravnih njiva, treća medalja ove sezone u mlađim kategorijama, a iskorak su trećim mjestom i igranjem polufinala Premijer lige napravile i seniorke.

POSLJEDNJE DODANO: