HAK: Jak vjetar na Jadranskoj magistrali i A1

Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Tunel Sveti Ilija, zbog radova je zatvoren za sav promet na dijelu spojne ceste kod čvora Zagvozd. Obilazak je preko Šestanovca i Brela za Makarsku.

Zbog radova na autocesti A1 u tunelima Grič i Sveti Rok promet teče dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev uz privremenu regulaciju.

Danas 7 do 15 sati, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozit će se usporeno jednim trakom.

Na dionici državne ceste D38 Pakrac-Požega prekida se promet svakog radnog dana u vremenu od 8 do 18 sati, zbog razminiranja kod mjesta Mijači i Kamenska (od 8. do 16. travnja i od 22. do 30. travnja). Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta. Nedjeljom te u dane praznika i blagdana neće biti razminiranja.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi: Ilok, do 10. lipnja, i Kamensko, do 31. svibnja (kamionski promet je preusmjeren na GP Vinjani Donji).

Od danas ponovno je uspostavljen trajektni promet prema otoku Pagu na relaciji Prizna-Žigljen.

Promet na državnoj trajektnoj liniji br. 332 Valbiska – Merag održavat se po novom redu plovidbe.

POSLJEDNJE DODANO: