Khan: Nauta Lamjana nakon 1. lipnja ide u likvidaciju

Stečajni upravitelj Nauta Lamjane Alein Khan potvrdio je kako je jutros pozvao sve radnike na posao, osim bivšeg šefa proizvodnje i sindikalnog povjerenika Marija Košte, te je najavio da posla ima samo do 1. lipnja, nakon čega to remontno brodogradilište ide u likvidaciju.

“Normalizirali smo situaciju, vraćeni su svi nužni strojevi te moramo dovršiti započete poslove”, rekao je Khan i dodao kako posla ima otprilike do 1. lipnja, nakon čega će Nauta Lamjana u likvidaciju.

“Odlazak Košte je moja odluka kao upravitelja, primio sam ga kao bivšega radnika, zamolio da utječe na radnike da se vrate nužni dijelovi za rad, i to je proteklo korektno. Nakon toga smo organizirali posao za sve djelatnike”, izjavio je Khan.

Na pitanje do kada ima posla za radnike Nauta Lamjane Khan je odgovorio da će odraditi svibanj.

“Kako meni struka govori, mi ćemo svibanj najvjerojatnije odraditi”, rekao je i dodao da 1. lipnja završava sezona popravaka i remonta brodova, nakon čega prestaju raditi. Nauta Lamjana zapravo je prošlost, ocijenio je Khan.

“Međutim, brodogradnja kao djelatnost će tu ostati i funkcionirat će dalje. Nauta će ostati do dolaska novoga koncesionara, neće se ništa prodavati, a kada dođe novi koncesionar, on će preuzeti posao”, izjavio je Khan.

POSLJEDNJE DODANO: