Plenković u Krapini: HDZ je brend

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković stigao je u petak navečer u Krapinu kako bi podržao nestranačkog kandidata za župana Dragutina Ranogajca, te Zorana Grgurevića, aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Krapine koji se natječe za još jedan mandat.

“Brojni obrtnici ali i srednji i mali poduzetnici hrvatsko gospodarstvo čine izvozno orijentiranim i konkurentnim na europskom tržištu. U tom pogledu zadaća je Vlade u partnerstvu s jedinicama lokalne i regionalne samouprave da stvaramo uvjete za uspješan nastavak gospodarskog rasta,” rekao je Plenković izrazivši uvjerenje da će na predstojećim izborima većina birača u Hrvatskom zagorju dati potporu kandidatima koje podržava ili jesu iz Hrvatske demokratske zajednice.

Obrtnik i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec ima podršku HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSP-a AS.

HDZ uključiva stranka, stranka koja ističe one kandidate koji imaju dodanu vrijednost, rekao je Plenković na upit novinara o podršci nestranačkom kandidatu. Ovako kvalitetni kandidati, koji nisu nužno članovi stranke, daju dodatnu sinergiju, privlače birače i jamče izborni uspjeh, rekao je.


“Manje turbulencije i neobičnosti”

“Kada idemo na izbore, kada se izravno biraju čelnici županija ili gradova onda svaki kandidat ponaosob mora biti dodana vrijednost stranke. HDZ je kao glavna, ključna stranka u povijesti moderne Hrvatske, koja je pridonijela ostvarenju svih strateških zadaća od samostalnosti, brend sama po sebi”, kazao je.

Na traženje da ocijeni dosadašnji tijek kampanje, Plenković je rekao da u svakoj kampanji ima manjih turbulencija i neobičnosti koje donekle utječu na smjer debate. No kao bitno je istaknuo da ljudi prepoznaju ozbiljne stranke od “politikantskih pokreta ili onih koji nemaju ni dovoljnu bazu niti stručnost ni dovoljne filtere” pri artikuliranju svojih politika.

HDZ se ubraja u ozbiljne stranke, s jasno profiliranim javnim politikama, konkretnim projektno orijentiranim programima u svakoj županiji, gradu i općinama, rekao je Plenković i poručio kandidatima da se u kampanji okrenu lokalnim temama koje su najbliže ljudima.

Širi kontekst i nacionalna pitanja riješit će se vrlo brzo nakon lokalnih izbora, dodao je.

POSLJEDNJE DODANO: