Article

//www.dalmacijanews.hr/files/64664eda5d7965b2798b458a/80
Foto: Ivana Ivanović

Profesori Đogaš i Puljak, part 3: "Poštovani profesore, opet ste dobili jedan iz slušanja, a i iz zalaganja ovaj put..."

HDZ-ov vijećnik Zoran Đogaš javio se da bi komentirao izgradnju garaža...
Kad nedostaje za stolom vijećnika, problem je za oporbu kojoj je svaka odsutna persona zalog da će većina Centra moći sprovoditi sve planirano. Kad svoje mjesto na sjednici vijeća ipak zauzme, za izdvojiti je gotovo pa uvijek konflikt s poteštatom Ivicom Puljkom glede gramatike ili tek osobnog nadmudrivanja. HDZ-ov vijećnik Zoran Đogaš javio se da bi komentirao izgradnju garaža... 

- Što se tiče javnih garaža planirano je 16 milijuna kuna, a došli smo do izmjene programa 'nula kuna i nula lipa'. Optimist kakav je moj kolega Puljak rekao bi da je izvršenost sto posto. Zašto smo u izmjeni ostali na nula? - pitao je Đogaš.

- Poštovani profesore, opet ste dobili jedan iz slušanja, a i iz zalaganja ovaj put - rekao je gradonačelnik. Prečesto čujemo ovakve fraze iz usta profesora koji je "zamrznuo" zaposlenje na fakultetu FESB kako bi se sa svemirskih pitanja vratio na ova gradska.

- Predsjedniče, ovo spada u ono što su kolege rekle prije, ocjena izvršenosti je za jedan, s čim se složio i pročelnik. Smeta me da kolega profesor docira kolegama vijećnicima. E, to neće ići - uputio je Đogaš riječi Željku Domazetu koji je pak rekao da se vijećnici oslovljavanju baš po toj dužnosti, ne važno što su kad se ugase kamere i odu preko vrata Banovine.

- Sad ću vam reći zašto ste zaslužili jedan. Zato što su izmjene bile već na sjednici na koju niste došli ili niste slušali. Ako vi želite da mi vama ponavljamo što se događalo u prošlosti od oca Abrahama pa do ovdje, onda ste pogriješili i nemojte vi nama docirati i praviti se ne znam ovakvi ili onakvi. Da ste se potrudili, mogli ste saznati. Onda slušajte i nemojte vi nama docirati - govorio je Puljak.

- Evo neka se čuje, gradonačelnik je planirao nulu i dobio nulu - podvukao je HDZ-ovac.hr Thu May 18 2023 18:14:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/651a9732cc6747241f8b45ae/80

Prilika za poslodavce i maturante koju ne smijete propustiti!

Ovog utorka i srijede u splitskom hotelu Amfora od 10 do 14 sati
Turističko - ugostiteljska škola Split, u sklopu Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, ovog utorka i srijede, u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split i UNIST, organizira susret učenika s poslodavcima i predstavnicima visokog obrazovanja.

Tijekom trodnevne manifestacije, koja je započela 27. rujna Danom otvorenih vrata, učenicima će biti pružena jedinstvena prilika da razluče žele li nastaviti školovanje ili se, po završetku srednje škole, uključiti u tržište rada. 

- U sinergiji s ugostiteljima, predstavnicima splitskog Sveučilišta i ostalim partnerima želimo unaprijediti kompetencije učenika i polaznika programa cjeloživotnog učenja naših škola. Svjesni smo kako je cilj održivog i konkurentnog turističkog proizvoda dostižan samo sa stručnim i obrazovanim kadrom i upravo zato želimo povezati sve aktere turističkog i ugostiteljskog sektora kako bi poslodavcima olakšali pronalazak radnika, a učenicima pronašli kvalitetne mentore i olakšali odluku o nastavku njihovog školovanja ili karijere - poručio je Ivo Bilić, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Split.

Poslodavci će imati priliku upoznati se s programom stipendiranja učenika, iniciranim od strane Ministarstva turizma i sporta RH, u sklopu kojeg među učenicima mogu pronaći buduće zaposlenike i uklopiti ih, bez ograničavajućih obveza, u svoj radni kolektiv. Jednako tako, u skladu s jednim od glavnih ciljeva projekta RCK, poslodavci će biti upoznati i s novim programima usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja odraslih, odobrenih od strane Ministarstva obrazovanja i znanosti.

Tako će se sutra, u utorak 3. listopada, od 10 sati, u splitskom hotelu Hotelu Amphora održati Dan karijera na temu „Strategija razvoja hrvatskog turizma” gdje će se uz okrugli stol raspravljati o novim trendovima u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U srijedu, 4. listopada, na istom će mjestu i u isto vrijeme će biti održana panel diskusija u sklopu Dana obrazovanja, tijekom koje će predstavnici visokih učilišta prezentirati svoje programe  učenicima i odraslima koji imaju namjeru nastaviti obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.

- Cilj je izgraditi održivu budućnost turizma ne samo na lokalnoj, nego i na državnoj razini. Iznimno mi je zadovoljstvo što su naša nastojanja podržali predstavnici Ministarstva turizma RH, Splitsko- dalmatinske županije, Grada Splita, Turističkih zajednica grada Splita i  Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Split te brojni poslodavci koji su prepoznali priliku za uspješnu suradnju u budućnosti - rekla je Andrea Bilandžić iz Turističko-ugostiteljske škole Split, ujedno i voditeljica promidžbe i vidljivosti RCK Split.     

Podsjetimo, trodnevna manifestacija se održava u sklopu drugog Mjeseca gastronomije, a učenici Turističko-ugostiteljske škole Split i partnerskih škola su prošlog tjedna, uz podršku Turističke zajednice grada Splita te mentorstvo poznatih chefova, povodom Svjetskog dan turizma, Rivu obojali u zeleno te počastili Splićane koktelima i mediteranskim specijalitetima.

Dakle, u utorak, poslodavce koji se još nisu uključili u program stipendiranja i učenike strukovnih zanimanja čeka izvanredna prilika za povezivanje na obostrano zadovoljstvo, a u srijedu će maturanti dobiti sve informacije potrebne kako bi donijeli odluku na životnom raskrižju – nastavak školovanja ili početak rada.
hr Mon Oct 02 2023 12:14:28 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/651a8616cc6747241f8b459f/80

Potres jačine 4,6 po Richteru zatresao Hercegovinu, osjetio se i u Imotskom

Epicentar je bio kod Gruda

Oko 10:30 sati potres je zatresao dio Bosne i Hercegovine. Prema EMSC-u radilo se o potresu jačine 4.6 po Richteru s epicentrom kod Gruda, 40-ak kilometara od Mostara.

Za sada nema informacija o ozlijeđenim osobama ili materijalnoj šteti.

Čitatelji Dalmacijanewsa javljaju da se osjetio i u Imotskom.
hr Mon Oct 02 2023 10:58:12 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/651a6c91cc6747831d8b45e9/80
Foto: SIRPA-AIR

Ministarstvo obrane: Ovo je prvi hrvatski Rafale - povijesni broj 170!

Prema stručnim projekcijama korištenja u HRZ-u, nabava ovih NATO kompatibilnih aviona dostatna je za idućih 30 i više godina
U bazi Francuskog ratnog zrakoplovstva Mont-de-Marsan danas će se održati povijesna, svečana ceremonija primopredaje prvog višenamjenskog borbenog aviona Rafale Hrvatskoj, odnosno prijenos vlasništva između Republike Francuske i Republike Hrvatske.

Naime, uoči primopredaje aviona Rafale Hrvatskoj, u Francuskoj su pripadnici Francuskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga Republike Hrvatske izvršili posljednje pripremne radnje za njihovo preuzimanje.Podsjetimo, današnjoj svečanoj ceremoniji nazočit će ministar obrane Mario Banožić zajedno s predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frka-Petešićem i potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, kao i izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske na čelu s načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem.

Riječ je o prvom od 12 aviona Rafale, dvomotornom višenamjenskom borbenom avionu 4.5+ generacije francuskog proizvođača Dassault Aviation.

hr Mon Oct 02 2023 09:12:12 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/60ffa1d76f52df7dea8b45a1/80
Foto: DalmacijaNews

Nastavlja se bablje ljeto, doznajte kad stiže kiša

U nastavku tjedna većinom stabilno, sunčano, suho
Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje. U dijelovima unutrašnjosti na mjestima ima umjerene naoblake, ali i magle koja na mjestima jače smanjuje vidljivost. Vozači, budite na oprezu. U nastavku ponedjeljka prevladavt će većinom sunčano diljem zemlje. Nastavljamo, dakle, u stabilnom tonu i u prvom listopadskom tjednu, piše N1Info.

I utorak će biti većinom sunčan i suh.

Od srijede ipak malo nestabilnije, uz mogućnost malo kiše na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu zemlje uglavnom. Zapuhat će jaka bura na sjevernom dijelu Jadrana, osobito pod Velebitom.

U nastavku tjedna većinom stabilno, sunčano, suho, dakle, nastavlja se bablje ljeto. Treba uzeti u ozbzir da smo kalendarski u jeseni, i da su jutra na kopnu svježa, često uz maglu.


hr Mon Oct 02 2023 08:03:53 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .