Ivan Perišić: “Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu, a Kramarić je odigrao odličnu utakmicu protiv Walesa”

Drugu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine reprezentacija Hrvatske igra sutra protiv Turske u 20.45 sati u Bursi. Nakon što su u ponedjeljak sletjeli u Bursu, a prije treninga, na raspolaganje novinarima stavili su se izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić. Prvi je odgovarao Omišanin.

U prvoj utakmici smo izgubili dva boda i naravno da osjećaj nije predivan kad primiš gol u posljednjoj sekundi. Ništa nije izgubljeno i ne treba stvarati paniku. Puno je još utakmica za odigrati. Nema straha, mi smo Hrvatska. Sutra nam neće biti lako, ali moramo se postaviti kao favoriti i pokušati uzeti tri boda. Turska je odlična reprezentacija, spoj iskusnih i mladih igrača. Zna se kakva je atmosfera kod njih i oni će taj naboj s tribina pokušati iskoristiti protiv nas.

Naravno da je nezaobilazno pitanje bila njegova reakcija na sebičnost Andreja Kramarića kad mu protiv Walesa nije dodao loptu. Perišić je opsovao, lijepo se to moglo pročitati s njegovih usana…

Nema smisla više govoriti o tome. Što se dogodi na terenu, na terenu ostaje. Zaboravlja se i ide dalje. Žao mi je što sjajnu akciju nismo okrunili pogotkom. Kramarić je odigrao odličnu utakmicu, dao je gol, namjestio dvije prilike – pomirljivo je odgovorio Perišić.

Izbornik je ponovio da za ovu utakmicu ne može računati na ozlijeđene Marka Livaju i Bruna Petkovića, no nije niti otkrio tko će zamijeniti Livaju, startera protiv Walesa. Tada je u igru umjesto njega ušao Petar Musa i to je bio njegov debi za reprezentaciju. Sada prevladava mišljenje da će Kramarić biti „devetka“, dok će na desno krilo vjerojatno Mario Pašalić ili Lovro Majer.

Neke zamjene ćemo napraviti, svi su spremni za utakmicu osim onih spomenutih.

Dalić se i po treći put morao osvrnuti na tu situaciju, koja je izazvala toliko pozornosti.

Mislim da je Ivan rekao sve. Odluke se u utakmici donose u sekundi. Krama je svjestan da je imao bolje solucije, ali kod njega je prevladala želja za golom. Svjestan je da je pogriješio. Nismo i nećemo raditi dramu. Idemo dalje kao momčad.

Postoji li varijanta po kojoj bi na desnom krilu igrao Juranović?

O tome smo razmišljali čak i za prvu utakmicu, ali nismo pogriješili što to nismo napravili, jer smo igrali jako dobro i imali kontrolu, osim u jednom kratkom periodu.

Da nisu igrači ostali bez energije nakon Svjetskog prvenstva, zanimalo je turske novinare.

Nisu, neki su imali problema s ozljedama, imamo i mladih igrača, velikih potencijala, ali nije lako stalno proizvoditi. Nas je 3,5 milijuna, a vas 85 milijuna. Samo Bursa ima 3 milijuna, a mi smo bili drugi i dvaput treći na svijetu. Inače, Turska je za mene kvalitetnija od Walesa. Moramo biti jako oprezni, jer će utakmica biti zahtjevna.

POSLJEDNJE DODANO: