Splitski HGSS-ovci dobili na korištenje zgradu napuštene škole u Vrlici

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić i pročelnik HGSS stanice Split Darko Gavrić potpisali su u petak ugovor kojim Grad Vrlika HGSS-u daje na korištenje zgradu napuštene škole u naselju Vinalić na razdoblje od 40 godina.

Radi se o objektu kojega je Splitsko-dalmatinska županija dala na uporabu Gradu Vrlici.

Cilj je da ovi plemeniti ljudi budu što bliže krajnjem korisniku. S obzirom na to da će park prirode Dinara privlačiti sve više ljubitelja prirode, blizina HGSS-a je izuzetno važna. – izjavio je župan Blaženko Boban. On je istaknuo i kako je cilj Županije zgrade napuštenih škola staviti u funkciju.

S obzirom na to da sada imamo registar nekretnina, intencija je da sve napuštene škole stavimo u funkciju. – naglasio je župan. 

HGSS-ovci u ovom objektu namjeravaju napraviti i višenamjenski edukacijsko-spasilački centar.

Svjedoci smo da je na tom području posjećenost iz dana u dan sve veća pa od toga centra očekujemo puno u vidu sigurnosti i edukacije, ali i dodatne vrijednosti Grada Vrlike. – rekao je novinarima Darko Gavrić

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić posebno je naglasio dobru suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Oni su procijenili da je taj objekt idealan za njihove potrebe, posebno zbog svih sudionika koji dolaze na područje Parka prirode Dinara, ali i onih koji dolaze na Svilaju te izvor Cetine. Mi smo se odlučili da ćemo ovaj objekt od 300 metara četvornih ustupiti upravo njima. – izjavio je Plazonić. 

POSLJEDNJE DODANO: