Vesna i Marijan Budimir, hit trener juniora Hajduka, otkrili kako su se upoznali: „Poništila mi je gol i to je bio okidač!“

„Večernji show s Giulianom“ na Radio Dalmaciji sinoć je, prigodno, bio posvećen ženama. Giulianu su se u studiju pridružile vatrogaskinja Ivana Borozan i nogometna sutkinja Vesna Budimir, supruga trenera juniora Hajduka, Marijana Budimira.

Voditelju su otkrile kako su odabrale zanimanja: 

Ivana Borozan kaže kako joj je ljubav prema vatrogastvu u krvi: 

Meni je cijela obitelj bila u tome, uvijek je na požar netko trčao iz kuće i eto, povuklo je i mene! – kaže Ivana koja je nedavno proglašena i najboljim vatrogascem grada Kaštela, kao prva žena kojoj je pripala ta nagrada. 

Vesna Budimir je nogometna sutkinja postala zbog ljubavi prema sportu: 

Ja sam uvijek voljela „muške“ sportove. Kao curica, trenirala sam kickboxing, igrala nogomet, a onda je stigao poziv da traže cure koje bi sudile. Kako ja volim sve što ne vole drugi, prva sam se prijavila – poručila je Vesna pa ispričala anegdotu s prve utakmice koju je sudila:

To je bilo u Omišu, uzrast mlađi pioniri. Izašla sam na teren da se zagrijem, kad odjednom, sva djeca bježe u svlačionice. Ja gledam što se događa, a oni trče do trenera i viču: „Treneru, treneru, ženska nam sudi, nećemo mi igrat! – ispričala je kroz smijeh. 

Vesna je na terenu upoznala i supruga, Marijana Budimira:

Upoznali smo se na utakmici. Ona je sudila i poništila mi gol! To je bio okidač za sastanak, kavu i tako je krenulo – rekao je trener Hajdukovih juniora, koji sljedeće srijede igraju četvrtfinale Lige prvaka mladih i dodao:

Kad nam vrijeme dozvoli, gledamo utakmice i uvijek imamo raspravu. Ona drži stranu sudaca, ja igrača. Nekad ja popustim, nekad ona – rekao je perspektivni trener pa otkrio i raspodjelu poslova u kući: 

Kažu da žena drži tri kantuna kuće. Ona drži 3 i pol, ako ne i četiri. Radi praktički sve, spizu, račune, moje su samo gradele.

Kako je Vesna od supruga dobila samo pohvale, upitali smo kakav je Marijan, kao muž: 

– Ja sam sretna da smo se našli. Stvarno mi je bio potpora dok sam puno više i aktivnije sudila, a sad sam ja njemuzaključila je Vesna

POSLJEDNJE DODANO: