Uspostavljena bibliobusna služba GK Marka Marulića: “Knjižnica na kotačima” doći će do svakog stanovnika Županije

Gradska knjižnica Marka Marulića Split, zahvaljujući podršci Grada Splita, partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom te uz podršku Razvojne agencije RaST, pokrenula je županijsku bibliobusnu službu, čime je omogućen pristup knjižničnoj građi korisnicima s otežanim pristupom knjižnicama te onima kojima prijeti socijalna isključenost.
Naime, u sklopu projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“ kupljen je 12-metarski bibliobus, CROSSWAY LINE marke IVECO vrijednosti 377.799,79 eura i uspostavljena bibliobusna služba Splitsko-dalmatinske županije, koja je danas predstavljena javnosti, uz službeno potpisivanje ugovora s korisnicima, čelnicima županijskih općina i naselja koja će imati bibliobusno stajalište.
Sretni smo da smo nakon trideset godina putem europskog projekta ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ dobili novi bibliobus koji će ići po našoj županiji. Kroz 21 stajalište bibliobusa će otprilike 20 tisuća stanovnika, u mjestima koja nisu imala knjižnicu, dobiti knjižničnu uslugu, a to nije samo knjiga već i mnogi drugi kulturni sadržaji – kazala je ravnateljica GKMM-a Grozdana Ribičić, istaknuvši kako su knjižnice snažan ekonomski, kulturni, obrazovni i socijalni potencijal svake zajednice.
U ime Grada Splita, koji podupre ovaj, ali i mnoge druge vrijedne projekte Gradske knjižnice,

čestitke  i zahvalnost svima uključenima u njegovu realizaciju uputio je gradonačelnik Ivica Puljak, istaknuvši kako je ovo lijep primjer projekta koji povezuje, koji je inovativan, edukativan i uključiv, što ga činim iznimno vrijednim za građane i čitavu zajednicu.

POSLJEDNJE DODANO: