Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5eea1222daf72d24028b45d1/80

Predstavljen rad Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama

Potpredsjednik Vlade Božinović kazao je kako su splitski vatrogasni kapaciteti kralježnica obrane Jadrana od požara.

Danas je pred visokim državnim i lokalnim uzvanicima predstavljen rad Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama. Prezentaciji su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik Glavnog stožera OS admiral Robert Hranj, te brojni drugi uzvanici. 

Zapovjednik Tucaković je iznio nekoliko statističkih parametara među kojima i upečatljiv podatak da je prosječno vrijeme trajanje intervencije u 2019. godini značajno smanjeno i iznosilo je 1 sat i 51 minutu, a u odnosu na 2017. godinu kada je vrijeme intervencije trajalo 3 sata  i 15 minuta. Splitski gradonačelnik u svom je obraćanju izrazio duboko poštovanje prema vatrogasnoj zajednici kazavši kako s punim pravom svi građani mogu biti ponosni na te hrabre i nesebične ljude koji čuvaju naže živote  i domove.

-Upravo danas slavimo 137 godina postojanja DVD-a Split i oni su udarna snaga vatrogasne zajednice.  Grad Split kontinuirano podržava i izdvaja sredstva za splitski DVD i Javnu vatrogasnu postrojba grada Splita. Vatrogasci dokazuju da je upravo sigurnost hrvatska nafta - kazao je, među ostalim, Krstulović Opara poželjevši vatrogascima mirnu sezonu. 

Potpredsjednik Vlade Božinović kazao je kako su splitski vatrogasni kapaciteti kralježnica obrane Jadrana od požara. Veliki požar pred Splitom iz 2017. godine, naveo je Božinović, bio je prekretnica u novom ustroju i operativnom djelovanju vatrogasne zajednice.

-Nakon iskustva iz tog požara možemo reći da smo danas ustrojili vatrogasnu zajednicu koja je visoko operativna. U protekle tri godine ostvarili smo sve glavne smjernice razvoja vatrogasnog sustava. Također, pokazalo se da smo ostvarili sinergiju sa drugim sastavnicama sustava sigurnosti RH kao što su Civilna zaštita i Hitna medicinska pomoć-poručio je Božinović.

hr Wed Jun 17 2020 14:52:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/60d388f16f52df1fba8b4592/80
Foto: DalmacijaNews

Okreće se nova stranica većine u splitskom Gradskom vijeću? MOST ne želi sudjelovati u rotaciji predsjednika Parlamenta!

Novi sastanak mogućih partnera u splitskom Gradskom vijeću prošao je s novim idejama koje su, prvenstveno, stigle iz MOST-a
Trojac Grković-Markotić-Ljulj na kraju novog susreta je izrekao stav kako nisu za rotaciju predsjednika Parlamenta, dogovaranu ranije, s obzirom na važnost tog tijela.

Ideji su se pridružili i socijaldemokrati, a želja gradonačelnika Ivice Puljka je, doznajemo, da se mogući partneri dogovore oko imena budućeg predsjednika te kako će vijećnici Centra to, bez kakvih dodatnih zahtjeva, prihvatiti.

MOST, za objasniti je, ne želi sudjelovati ni u rotaciji, ali ne želi ni da njihov predstavnik bude čelnik Vijeća četiri godine.

Novi brifing najavljen je za petak, a tada bi se trebalo dogovoriti kako će funkcionirati predlaganje projekata i ideja koje bi došle kao točke na sjednicama koje će se, po najavi Puljka, održavati istog datuma svakog mjeseca.

hr Wed Jun 23 2021 21:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f54f292daf72dd98a8b4576/80
Foto: Dnews

Tragedija kod Omiša: Muškarac preminuo na plaži

Nema elemenata kaznenog djela
Na plaži u Nemiri pokraj Omiša preminuo je stariji muškarac. 

Kako kažu iz policije, muškaracu je pozlilo te je Hitna pomoć dojurila na mjesto događaja. Nažalost, djelatnici su odmah konstatirali smrt. 

Nema elemenata kaznenog djela. 
hr Wed Jun 23 2021 19:26:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ff454c36f52df1c958b458a/80
Foto: Twitter Vlade RH

Božinović: "Od danas dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO"

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je od srijede dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda.

- Aplikacija, dostupna na Apple App Storeu, omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u RH i državama članicama EU. - priopćio je Božinović putem društvenih mreža dodajući da je aplikacija besplatna te da će uskoro biti dostupna i na Google Play Storeu.

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju te da aplikacija ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu.

- U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana, prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. - precizirao je Božinović na facebooku.

Božinović je nadodao da će mobilna aplikacija, sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u RH uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

hr Wed Jun 23 2021 18:56:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/56bc885f1441855f028b47fc/80

Marko Dražen Mimica novi čelnik splitske Ginekologije! Nedavno smijenjeni predstojnik tužio KBC i kolege!

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Splitska ginekologija dobila je novog predstojnika - doktor Marka Dražena Mimicu koji je na tu poziciju stigao gotovo pola godine otkako je smijenjen dotadašnji čelnik Deni Karelović kojeg je četvero kolega optužilo za narušavanje međuljudskih odnosa, zbog loše komunikacije među zaposlenima, ali i samog rada Klinike za ženske bolesti i porode.

Doktor Karelović je nedavno, zbog smjene tužio splitski KBC, a tužio je i četvero medicinskih djelatnika zbog klevete.

Na mjestu predstojnika Klinike radio je sedam godina, a imao je veliku podršku djelatnika koji su poslali čak i potpise za njegov povratak, čak njih 170 prema ravnateljstvu bolnice i Upravnom vijeću KBC-a.

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Privremeno rješenje, između smjene Karelovića i dolaska Mimicu bio je doktor Marko Jukić.


hr Wed Jun 23 2021 17:21:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .