Iniesta: Bilo mi je teško, mjesecima sam se privikavao na Barcelonu

Andres Iniesta umalo je odlučio napustiti Barcelonu. Bilo je to u njegovim počecima u La Masiji kada se vrlo teško prilagođavao na novu sredinu i malo je nedostajalo da se vrati u rodnu Fuentealbillu…

U razgovoru za magazin So Foot Iniesta je priznao kako je prolazio kroz vrlo teško razdoblje kada je tek došao u Barceloninu nogometnu akademiju.

– To mi je bilo najteže razdoblje u životu, mjeseci su mi trebali da se prilagodim. Kada sam navečer dolazio u sobu, neutješno sam plakao, to ljeto nisam bio siguran u ostanak u Barceloni. Međutim da sam odlučio otići, kasnije bih itekako žalio.

Iniesti nije bilo lako niti uoči Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi.

– U to vrijeme sam bio u depresiji, no to je nešto kroz što svi prođu tijekom života. Imao sam nekih privatnih problema koji su se jednostavno nakupili, uslijedili su i fizički problemi i osjećao sam se jako krhko.

U počecima karijere dosta je pratio Zinedinea Zidanea, međutim pravi idol bio mu je Michael Laudrup.

– Bio sam dosta usredotočen na Zidaneovu igru jer ga je bio užitak gledati, međutim Laudrup je bio moj idol. Kada ste gledali Laudrupa, niste imali pojam o vremenu. Nije mi bilo važno je li zabio pogodak ili nije, gledati njegovu igru bio je spektakl sam po sebi – dodao je Iniesta.

POSLJEDNJE DODANO: