Vlahušić i Ostojić razgovarali o pomoći bolnici u Dubrovniku

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić razgovarao je danas s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem o pomoći Općoj bolnici Dubrovnik u razvoju novih medicinskih usluga, investicijama i sanaciji dijela dugova, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovnika.

Vlahušić je izvijestio Ostojića da je Grad Dubrovnik, nakon zajedničkog ulaganja u projekt palijativne skrbi i produženog liječanja, spreman potpisati sporazum s Ministarstvom zdravlja o ulaganju u nove poliklinike koje nedostaju bolnici i objedinjeni hitni prijem.
Za Dubrovnik je izgradnja najmodernijeg hitnog prijema jedan od prioriteta u koji namjerava uložiti oko 13 milijuna kuna.

Također je spreman sanirati dugove Opće bolnice prema Gradu i gradskim tvrtkama pretvarajući dug u vlasništvo nad zemljištem i nekretninama u što je, prema odlukama Gradskog vijeća, spreman uložiti oko 20 milijuna kuna.

Odlukom Gradskoga vijeća, na sjednici održanoj 22. ožujka, iz prošlogodišnjeg suficita rezervirana su dostatna sredstva za kupovinu najmodernijeg neurokirurškog i ORL mikroskopa Općoj bolnici, kaže se u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: