U sklopu projekta Snaga hrvatske hrane Poslovni dnevnik je organizirao šesti zaredom okrugli stol posvećen različitim segmentima proizvodnje i plasmana hrvatske hrane.
Ovaj put održan je okrugli stol pod nazivom “Slastice i konditori”. U uvodnoj prezentaciji Vanje Kaluđer iz HGK istaknuta je važnost zemalja bivše Jugoslavije za izvoz hrvatskih konditorskih proizvoda kao i sve veća važnost arapskog tržišta među kojima ponajprije Saudijska Arabija.
Istaknuto je i da je od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, tj. od siječnja do travnja 2014. godine, povećan uvoz čokolade iz njezinih članica za 35 %, a keksa za 30%, u odnosu na isto razdoblje lani. Panelisti okruglog stola istaknuli su da se država treba aktivnije baviti problemima konditorske industrije. Slastičari su, pak, istaknuli da bi se domaći proizvođači čokolade i drugih proizvoda potrebnih za izradu slastičarskih delicija u većoj mjeri trebali okrenuti malim obrtnicima koji su zbog visokih cijena, ali i ograničene ponude prisiljeni materijal uvoziti.