Article

//www.dalmacijanews.hr/files/613b07356f52dfe8268b45bf/80
Foto: Dalmacija News

Odličan turistički rujan: Splitsko-dalmatinska županija na 75 posto prometa iz rekordne godine, splitska zračna luka najprometnija

U mjesecu rujnu se turistički promet Splitsko-dalmatinske županije približio najboljim predpandemijskim godinama.
U usporedbi s rujnom 2019. godine, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je u komercijalnom smještaju ovog rujna ostvareno gotovo 89 posto noćenja iz te najbolje poslovne godine.

Prema sustavu eVisitor, u komercijalnom smještaju u rujnu ove godine u Srednjoj Dalmaciji je bilo 329.689 gostiju koji su ostvarili 1.953.547 noćenja. U odnosu na lanjsku godinu to je rast od 397 posto u dolascima i 326 posto u noćenjima.

Najveći rast imao je grad Split koji je zabilježio 79.334 dolazaka i 271.684 noćenja što je rast od 480 posto u dolascima i 422 posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Makarska je sa 24.583 dolazaka i 185.649 noćenja u rujnu zabilježila rast od 327 posto u dolascima i 184 posto u noćenjima, a zatim po ostvarenim dolascima i noćenjima slijede Omiš i Baška Voda.

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske,Velike Britanije i  Češke.

I svih devet ovogodišnjih turističkih mjeseci u fizičkom prometu su iznad očekivanja pa je tako u komercijalnom smještaju u prvih devet mjeseci na području Srednje Dalmacije boravilo 2.186.742 turista koji su ostvarili 13.049.151 noćenja. Tako je ostvaren rast za devet mjeseci od 82 posto u dolascima i 65 posto u noćenjima u odnosu na lanjsku godinu, odnosno 75% noćenja ostvarenih u 2019. godini.

Posebno uspješan bio je rujan u nautičkom turizmu Splitsko-dalmatinske županije pa je prema podacima eCrew, ova županija imala 34.319 dolazaka nautičara (rast od 304 posto) i 252.971 noćenja nautičara( rast od 300 posto)u odnosu na kolovoz prethodne godine. Najveći broj dolazaka i noćenja ostvaren je u Marini Seget Donji, Marini Kaštela, ACI marini Split i ACI marini Trogir. U nautičkom turizmu u mjesecu rujnu daleko najbrojniji gosti su oni iz Njemačke sa 6.773 dolazaka i 53.116 noćenja, slijede Austrijanci sa 4.187 dolazaka i 31.571 noćenja i nautičari iz SAD-a i Poljske.

U periodu od siječnja do kraja rujna 2021. godine ostvareno je na području SDŽ 154.571 dolazaka nautičara koji su ostvarili 1.065.1754 noćenja što je 200-postotni rast u dolascima i noćenjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Odličan rujan u Zračnoj luci Split

Splitska zračna luka je ovog rujna prihvatila i otpremila više od 328 tisuća putnika, što je 253 tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, te svega 141 tisuća putnika manje u odnosu na rekordni rujan 2019. godine.

Zbog svih rezultata u ovoj godini, Zračna luka Split će biti najprometnija hrvatska zračna luka, ostavivivši po rezultatima prometa iza sebe Zagreb i Dubrovnik.

Kroz Zračnu luku Split je u razdoblju od siječnja do kraja rujna prošlo 1.363.413 putnika, a s obzirom na broj tjednih operacija i dostupnih linija, značajan broj putnika u Splitu se očekuje i u listopadu.

Prema sadašnjim porocjenama o prometu do kraja 2021. godine u  splitskoj zračnoj luci očekuje se da će prihvatiti i otpremiti više od 1,5 milijuna putnika, što je manje u odnosu na 2019. godinu kada ih je bilo 3,3 milijuna, ali daleko najviše od svih hrvatskih zračnih luka.

hr Mon Oct 11 2021 16:42:19 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/61799df06f52df9e648b458b/80

CARNET obilježava 30 godina i razvija "Nove prilike": Iskustva online nastave i učitelji novoga doba

Program otvorenja konferencije svojim dolaskom uveličao je prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja

Primjena umjetne inteligencije u obrazovanju samo je jedna od zanimljivih tema CARNET-ove trodnevne, 23. konferencije za korisnike koja se ove godine održava pod nazivom “CUC 2021: Nove prilike” i u srijedu, 27. listopada 2021. svečano je otvorena u Konvencijskom centru Šibenik. Tim događajem Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ujedno obilježava 30 godina uspješnog djelovanja u poticanju primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju.

Program otvorenja konferencije svojim dolaskom uveličao je prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, te pritom izjavio: “Danas je praktički nezamislivo funkcioniranje obrazovnog sustava bez potpore CARNETA svega onoga što CARNET čini. Htio bih vam zahvaliti ta velika postignuća kojima ste omogućili prošlogodišnje odvijanje školske godine koji smo uspješno priveli kraju. Sada na početku ove školske godine ponovo smo suočeni s razmahivanjem pandemije gdje ćemo sigurno u nekim trenucima trebati prelaziti i na online nastavu. Od ravnatelja smo čuli da je CARNET spreman i da je već unaprijedio neke mogućnosti, pa ćemo onda svi zajedno sigurno uspjeti uspješno prebroditi i ovu situaciju.”

Okupljenima se obratio Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a: Kako bismo stavili naglasak na pozitivne aspekte svega novoga što nas je zadesilo u protekle skoro dvije godine – i sve one izazove koje smo prepoznali i ostvarili kao prilike - ovogodišnju smo konferenciju s pravom nazvali „Nove prilike“! Fokusirat ćemo se na sve one izazove koje smo na neki način pretvorili sada već u trendove u području učenja i poučavanja - kazao je Puljiz.

Osvijestit ćemo važnosti i dobre prakse poučavanja usmjerenog na učenika u online i hibridnom okruženju. Istaknut ćemo načine i korištenja novih tehnologija, ali i ulogu umjetne inteligencije u obrazovanju. Razgovarat ćemo o važnosti odgojno-obrazovnih radnika u ulozi stručnjaka u osmišljavaju i implementaciji digitalnih tehnologija u proces učenja i poučavanja. Po prvi puta na konferenciji se bavimo i temom održivoga razvoja, odnosno odgovornog korištenja tehnologije u službi zelene škole. 

Značajan dio konferencije posvetili smo i našem projektu e-Škole. Nakon uspješnog pilot projekta i pune tri godine provedbe druge faze projekta, predstavit ćemo vam trenutni status provedbe. Važno nam je ovdje istaknuti brojne projektne aktivnosti koje slijede u nadolazećem razdoblju a iznimno su bitne za kontinuiran razvoj digitalne zrelosti škola – i poćenito za cilj samog projekta, a to su Digitalno zrele škole.

 Kao ravnatelj CARNET-a, mogu vam obećati da ćemo (će CARNET) i dalje sustavno, i vjerujem kao i do sada, uspješno poticati digitalnu transformaciju obrazovnoga sustava i biti potpora digitalnim promjenama u društvu. To u prvome redu znači razvoj dobre mreže i niza usluga u skladu s potrebama svih skupina naših korisnika, pružanje različitih oblika obrazovanja i podrške za korištenje novih tehnologija u obrazovanju te zaštitu hrvatskoga digitalnog identiteta i prostora. 

Ove godine slavimo i 30. godina CARNETA te se ovim putem želim zahvaliti svim dionicima koji su ugradili svoje znanje i trud u razvoj CARNET-a kako bi danas bio ono što je, a to je strateška institucija hrvatskog obrazovnog sustava”, rekao je ravnatelj CARNET-a.

Otvaranju konferencije prisustvovali su i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, te Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva i bivši “carnetovac”. “Digitalno društvo mora biti sigurno, a to osigurava upravo CARNET”, istaknuo je među ostalim Bernard Gršić.

Pokrovitelji konferencije su Ured predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Nakon prošlogodišnjeg online formata uvjetovanog epidemiološkom prilikama, konferencija je ove godine organizirana u hibridnom izdanju, pa se može pratiti putem platforme za virtualne konferencije ili uživo u Šibeniku uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.

Ove godine konferencija nosi naziv „Nove prilike“ pa je tako i program fokusiran na teme vezane uz prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija - na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje. Ove godine prvi puta govorimo o održivom razvoju, odnosno primjeni tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi.

Konferenciju samo putem online platforme prati oko 1500 sudionika – učitelja, nastavnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama, profesora s fakulteta, CARNET-ovih sistem inženjera i koordinatora, članova znanstveno-istraživačke zajednice, te informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Za njih i sudionike koji fizički pristustvuju konferenciji je tijekom tri dana organizirano 50 radionica, niz interaktivnih izlaganja, tri pozvana predavanja, tri panel rasprave i dva okrugla stola.

Kako postati bolji učitelj, Koliko sam uspješan u provođenju online nastave, Vodič za obrazovne influencere – učitelje nomade, Učiteljica kakva želim biti, Budućnost obrazovanja je multidisciplinarna, samo su dio predavanja održanih prvog dana konferencije “CUC 2021: Nove prilike”, koje je pratila velika posjećenost i dobra atmosfera.

Predavanje na engleskom jeziku o obrazovanju učenika za njihovu budućnost, a ne za našu prošlost u srijedu je održao Andreas Schleicher iz Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i inicijator Programa za međunarodnu procjenu znanja i vještina učenika. Više od 20 godina radio je s ministrima i čelnicima obrazovanja na poboljšanju obrazovnog sustava.

Predavač Andreas Schleicher govorio je o budućnosti obrazovanja na koje će utjecati i umjetna inteligencija. No, lako je reći, a teško je napraviti - dodao je, te napomenuo da je prije društvo trebalo nekolicinu izvanrednih ljudi, a danas treba sve. Tu se, naravno, postavlja i pitanje rizika od automatizacije - gubitka posla zbog robota, no što ljudi imaju više znanja i vještina, to su manje šanse od gubitka posla - rekao je. “Danas se učenike educira za zanimanja koja više neće postojati. Škole nemaju osjećaj za budućnost, već učenike educiraju za našu prošlost” - kazao je Andreas Schleicher i napomenuo kako nije dovoljno znati kemiju i fiziku, već treba razmišljati kao znanstvenik. Inovacija je spajanje točaka u veliku ideju. Moderni svijet više ne nagrađuje ono što znaš, već za ono što možeš napraviti s tim znanjem - kazao je predavač i naveo primjere kako tehnologija pomaže u učenju: “Snaga tehnologije je u tome da može pratiti napredak učenika i učitelj tada može bolje znati kada krenuti dalje s gradivom. Upotreba tehnologije za učenike s poteškoćama daje im supermoći. Možemo pratiti kako različiti ljudi različito uče. Istaknuo je da se tehnologija upotrebljava kako bi ljudi dobili supersposobnosti.”

Predavanja stranih stručnjaka se nastavljaju u četvrtak kada će Marco Neves, stručnjak za primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, također na engleskom jeziku, govoriti o dobroj praksi uvođenja umjetne inteligencije u obrazovni sustav Portugala, te odgovoriti na pitanje kako se umjetna inteligencija može koristiti u okviru personaliziranog učenja.

Zadnji dan konferencije rezerviran je za predavanje Fengchun Miaoa, direktora Jedinice za tehnologiju i umjetnu inteligenciju u obrazovanju u UNESCO-u. Fengchun Miao je zadužen za vođenje programa o umjetnoj inteligenciji u obrazovanju, razvoju digitalnih vještina za nastavnike i učenike, otvorenim obrazovnim resursima (OER), mobilnom učenju i budućim e-školama, o čemu će biti riječi i na njegovom predavanju.

Povodom 30 godina CARNET-a o događajima koji su obilježili povijest Hrvatske akademska i istraživačke mreže, te o planovima za budućnost, govorili su prof. dr. sc. Predrag Pale, jedan od osnivača CARNET-a, prof. dr. sc. Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta od 2003. do 2009., Jasenka Gojšić, ravnateljica CARNET-a od 1998. do 2004. godine i Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a.

hr Wed Oct 27 2021 20:41:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/6176b2486f52df6e618b459d/80

CARNET konferencija: Fokus će biti na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija

Kroz interaktivna izlaganja, panele i radionice fokusirat će se na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, posebice na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje te primjenu tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi

Svečano otvaranje CARNET-ove konferencije CUC 2021 održat će se u srijedu, 27. listopada 2021. godine s početkom u  16.30 sati u hotelu Ivan u Šibeniku (dvorane Šibenik 1, Šibenik 2).  

U programu službenog otvaranja konferencije sudjelovat će ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica regionalnog razvoja i fondova  Europske unije Nataša Tramišak.  

Kroz interaktivna izlaganja, panele i radionice fokusirat će se na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, posebice na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje te primjenu tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi.  

CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje je okupljanje CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim  školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).  

To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s IKT-om, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima. Konferencija se kontinuirano organizira od 1999. godine te je od skromnih početaka tijekom godina  postala važno događanje koje danas okuplja više od 1000 sudionika iz svih područja  primjene IKT-a.  

Tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda predsjednika Republike Hrvatske, koji tako iskazuju potporu djelovanju Hrvatske akademske  i istraživačke mreže – CARNET u poticanju primjene informacijskih i komunikacijskih  tehnologija u hrvatskome društvu. 

Cijeli program konferencije dostupan je ovdje.

hr Mon Oct 25 2021 15:39:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/6171344b6f52df405b8b45c7/80

Digitalna Dalmacija: Mladi poduzetnik Stipe Režić otkrio recept za uspješni razvoj startupa

"Važna stvar su financijski poticaji od grada, županije i Europskih fondova", moglo se čuti na predavanju
Čak tri godine bilo je potrebno mladom splitskom poduzetniku i entuzijastu Stipi Režiću, danas vlasniku međunarodne tvrtke Mushroom Cups, od same ideje i osnivanja startupa, preko rješavanja birokratskih problema i lutanja internetskim prostranstvima, do pronalaska ulagača, uspješnog plasiranja novog proizvoda i poslovanja na nuli. A ideja je bila krajnje neobična, spojiti kavu s ljekovitim gljivama i ponuditi svima onima koji žele bolje sportske rezultate, koncentraciju i imunitet. Kako je Režić spojio nespojivo i uspio prevladati zamke na svom poduzetničkom putu iz prve ruke čuli smo na prvom BizTalk meetupu s temom “Kako razvijati startup?", prvom u nizu predavanja s uspješnim poduzetnicima koja pod okriljem projekta ICT Županija, organizira startup zajednica Digitalna Dalmacija u PICS-u.

U zaista inspirativnom i životnom predavanju na BizTalk-u, Režić je mladoj dalmatinskoj startup sceni predstavio svoj startup Mushroom Cups i proizvode koje plasira na tržište SAD-a, Kanade i Europe. Iako se nije bavio hranom ni trgovinom, u suradnji s prijateljem s fakulteta, razvili su proizvod za kojeg su znali da ima tržišni potencijal, ali nisu znali kako ga prodati. Na tom putu učenja putem interneta o online prodaji, imali su sreću da ih je primio jedan inozemni akceleratorski program, investirao u njih, naučio puno toga što nisu znali i izbjegli greške koje su radili. Danas su članovi platforme Shopify za najperspektivnije startupe koji se bave online prodajom i koji ih uče kako prodavati i što je trenutno najučinkovitije na tržištu. Istodobno, imaju pametne integracije s Pixelom i Googlom.

- Od kada s njima radimo, počeli smo neke stvari brutalno dobro raditi tako da smo nakon dugo vremena na granici profitabilnosti. Budući startupi neće morati proći tako dug i težak put jer sada u Splitu postoji community Digitalna Dalmacija i nekoliko drugih događanja gdje možete upoznati ljude koji rade slične stvari i popričati s nekim, što ja nisam imao u trenutku kad sam počinjao. Zato sam više gledao put prema inozemstvu jer drugog izbora nije bilo. Međutim, i ti akceleratorski programi će te usmjeriti, ali 90% posla moraš sam odraditi. Uspjet ćeš ako te muči neki problem, razmišljaj o tome navečer kad ideš leći, jer ako ti to ne učiniš, ima netko tko hoće i vjerojatno će te prestići, poručio je Režić dodajući kako mu je na poslovnom putu pomogao i partner s iskustvom u proizvodnji i prodaji hrane.

Druga važna stvar su financijski poticaji od grada, županije i Europskih fondova koji su dobar vjetar u leđa i veliki zamašnjak u poslovanju, dok su cofounderi ulagači čije cifre nisu bile velike, ali su bile dovoljne da razviju proizvod, ali nedovoljne za marketing i prodaju. Istodobno, vanjske foundere smatra nužnim zlom jer imaju velika očekivanja, ali je kod start-upa dobro to što, kada u njih investiraju, ne očekuju puno već u samom početku računaju da od 10, njih 8 ili 9 neće opravdati investiciju. Istodobno, za crowdfunding putem platforme Kickstarter kaže kako nije opravdao uloženi trud.

Nema prodaje bez marketinga


Poseban naglasak tijekom svog predavanja, Režić je stavio na marketing.
- Prvi zaposlenik u mojoj tvrtki, godinu dana od osnutka, bila je osoba zadužena za marketing jer je to segment kojeg treba raditi paralelno s razvojem proizvoda kako bi se razvila prodaja. Danas, u tom dijelu posla nema velike filozofije. Kako se bavimo online prodajom, za marketing koristimo društvene mreže i Google, optimizaciju vlastite web stranice, sms i e-mail putem mailing lista. Već sada na taj način ostvarujemo 60% prometa, a da toga nema, ne bi bili profitabilni. Druga važna stvar je što sam uspio dobiti podršku profesionalnih sportaša poput Blanke Vlašić, Dina Rađe i Marija Ančića. S time smo išli prema medijima i domaćim portalima, to nas ništa nije koštalo, a ljudi su saznali za naše proizvode i dobili smo nove partnere, istaknuo je Režić.
Sudionike predavanja zanimala su njegova iskustva u poslovanju s inozemstvom obzirom da Hrvatska ima neka ograničenja kada je u pitanju prijem deviza. Tu je PayPal jedno od rješenja iako ne idealan jer i s njim treba imati iskustva i ne dozvoliti da oni rade konverziju deviza u kune jer se gubi veliki dio kolača. Puno bolja opcija je TransferWise. Ali, Mushroom Cups dio tog inozemnog posla odrađuje putem svoje tvrtke osnovane u SAD-u i to bez nekih većih problema jer ta zemlja na startupe nema PDV-a.

Investitori radije investiraju u posao nego u ideje


Zaključci predavanja Stipe Režića mogli bi se svesti na nekoliko glavnih poruka: posjećujte evente iz IT sektora i pričajte o svojim idejama jer komunikacija s drugima može otvoriti neka važna vrata za napraviti sljedeći veliki korak. Kada imate ideju, najbolje je okupiti tim ljudi koji imaju iskustvo i znanja koja sami nemamo, a u fazi razvija i investiranja, dobro je od samog početka uključiti marketing kako bi se pročulo o tome što radite. Iskoristite sve poticaje koji su vam na raspolaganju i za koje je sreća da ih ima jer, koliki god bili, nekad mogu značiti razliku između win-a i fail-a. Kada su u pitanju investitori, oni rijetko investiraju u ideju, nego najčešće u posao koji već ima neku zaradu i koji dodatnim ulaganjem može značajno povećati prihod, odnosno kad je input koji im fali jedino novac. Za prodaju je važna optimizacija stranice, popusti i različiti paketi ponuda te nije uvijek nužno angažirati nekoga stručnog za taj posao jer već i jeftini Wordpress template-i mogu zadovoljiti potrebe. Stvarajte vlastite mailing liste i oglašavajte se tim kanalima jer kod Internet prodaje ne smiješ biti prenametljiv. I konačno, radite jedno po jedno tržište jer je svako specifično na svoj način i na njega treba ići sa jednako tako specifičnim, prilagođenim potrebama poput lokalpatriotizma koji može biti dobitna formula za domaće tržište.


Razmjena iskustava


BizTalk meetup, prema riječima moderatora predavanja i voditelja projekta ICT Županija Damira Brčića, osmišljen je kao mjesto za razmjenu iskustva iskusnih voditelja startupa izraslih tijekom prijašnjih godina kroz programe projekta ICT Županija.
- To je i mjesto podrške lokalnim startupima okupljenima u zajednici Digitalna Dalmacija koja stvara jedinstven pregled cjelokupne županijske i splitske IT startup scene, daje edukacijsku, financijsku i savjetodavnu podršku početnicima s dobrim idejama za startupe u nastajanju koji imaju razvojni potencijal te marketinšku potporu za izlazak na tržište i stvaranje kontakta s potencijalnim investitorima, a ujedno ih potiče, usmjerava i pomaže im u pronalasku tržišnih niša u globalnom IT svijetu. Digitalna Dalmacija  istodobno radi na stvaranju IT startup mindseta, umrežavanju cjelokupnog IT startup poduzetništva i razvoju IT ekosustava na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kazao je Brčić.

Na koncu, ističemo kako je jedan od ciljeva ICT županije i Digitalne Dalmacije podržati lokalne startupe od same ideje do razvoja, financiranja i skaliranja jedan je od glavnih ciljeva projekta ICT Županija

hr Thu Oct 21 2021 11:35:40 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/616efccc6f52df49598b457e/80
Foto: Frapa Business Cup

Jedna od najpoznatijih marina u Hrvatskoj organizira najveću ekskluzivnu poslovnu regatu u Hrvatskoj

Glavni cilj regate je na drugačiji i kreativan način omogućiti međusobno povezivanje i umrežavanje uspješnih tvrtki i poduzetnika iz Hrvatske i svijeta
Jedna od najpoznatijih marina u Hrvatskoj Marina Frapa Resort Rogoznica, 22. i 23.10.2021. treći put organizira najveću ekskluzivnu poslovnu regatu Frapa Business Cup 2021.

Frapa Business Cup održat će se ove godine od 21. do 24. listopada. Brojni upiti i velik interes pokazuju da je ovaj vid poslovnog povezivanja sve popularniji i sve zanimljiviji i tvrtkama i pojedincima. Na toj će se regati okupiti posade željne borbe s vjetrom i morem, ali i međusobnog druženja i upoznavanja. Glavni cilj regate je na drugačiji i kreativan način omogućiti međusobno povezivanje i umrežavanje uspješnih tvrtki i poduzetnika iz Hrvatske i svijeta, a ako se u takvim neformalnim druženjima još sklopi i kakav dobar posao, onda je regata ispunila svoj cilj.

Ovakve regate su izvrsna prilika za korporativno druženje, interni teambuilding i zabavu. Možete li zamisliti bolji način zbližavanja članova tima i izgradnju međusobnog povjerenja od provođenja vremena na brodu dok vjetar šiba u jedra, a more se razbija o provu u utrci za što bolju poziciju. U takvim situacijama, suradnja i angažman cijelog tima, neophodan je za postizanje što boljeg rezultata. Adrenalina i zabave, sigurno neće nedostajati, a dobra atmosfera, prebacit će se s mora na kopno u cjelovečernje druženja uz dobru hranu i  glazbu.
hr Tue Oct 19 2021 19:14:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis

Pročitajte još . . .