Dragovan: Predsjedništvo SDP-a raspravljat će o suspenziji ili isključenju Lovrić-Merzel i Sabe

SDP će na sjednici Predsjedništva u srijedu raspraviti i nakon toga donijeti odluku o suspenziji ili isključenju iz stranke sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel te vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, potvrdio je danas tajnik SDP-a i predsjednik saborskog kluba Igor Dragovan.

Dragovan je u emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna” rekao da će, kako je i najavljeno, stranka razgovarati o slučajevima dvoje članova Predsjedništva, o njihovoj suspenziji ili isključenju iz stranke, kako bi se smanjila politička šteta “koja sigurno postoji”.

“Politička odluka u stranci će biti, statut stranke to omogućava, ne samo statut, a to su suspenzija ili isključenje iz stranke. O tome će se razgovarati i donijet ćemo te odluke”, rekao je Dragovan dodavši da to očekuju svi “zbog ugleda, načina rada i funkcioniranja SDP-a”.

Dragovan naglašava da SDP “ne može nositi odgovornost nekoga ako je napravio ono za što se tereti”. “Svatko mora osloboditi stranku tog tereta i pred institucijama države dokazati svoju nevinost”, rekao je.

Županica Lovrić-Merzel nalazi se, naime, u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a Uskok je tereti za pet zlouporaba položaja ukupno teških više od 10,5 milijuna kuna. Vukovarskog gradonačelnika Sabu Uskok pak tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, a tražio je da se Sabi skine zastupnički imunitet i zbog sumnji da je pronevjerio novac uplaćen za ljetovanje vukovarske djece.

Dragovan kaže da je od oboje očekivao da sami povuku potez “kao odgovorni ljudi koji su godinama branili boje SDP-a u svojim sredinama i bili izabrani u Predsjedništvo stranke”.

“Razina odgovornosti trebala je biti puno veća i trebali su stranku osloboditi tog tereta, a ako toga ne bude stranka mora, nakon sjednice Predsjedništva, donijeti određene odluke koje se tiču njihove pozicije u stranci”, rekao je.

POSLJEDNJE DODANO: