Odsad i turisti mogu noćiti u dvorcu Schoenbrunn

Mlada Marija Antoaneta, Mozart, carica Sissi ili Napoleon, svi su boravili u dvorcu Schoennbrunn u Beču a uskoro će toj listi svoje ime moći pridodati bogati turisti.

Počevši od 30. travnja, nekadašnja ljetna palača Habsburgovaca, najveća turistička atrakcija austrijskog glavnog grada, ponudit će im spavanje u apartmanu s pogledom na dvorske vrtove, a na raspolaganju će im biti sobar, kuhar pa čak i kočija ako žele.

“To je jedinstveno u Europi”, rekla je Birgit Reitbauer iz austrijske hotelske tvrtke Verkehrsbuero, inicijatora te carske ponude.

Dotični apartman smješten je iznad nekadašnje spavaće sobe cara Franje Josipa i ureda gdje je njegova supruga Elizabeta, “Sissi”, ubijena 1898., pisala pjesme i vodila dnevnik.

Renoviran za svotu od 400.000 eura, sastoji se od dvije sobe, dvije kupaonice, salona, blagovaonice i male kuhinje s hladnjakom koji će biti opskrbljen bocama šampanjca.

Podignut kao austrijski odgovor na dvorac Versailles, dvorac Schoenbrunn i njegovi vrtovi u kojima se nalazi najstariji zoološki vrt Europe, UNESCO je svrstao u svjetsku baštinu čovječanstva a privlači osam milijuna posjetitelja godišnje.

Cijene noćenja počinju od 699 eura po osobi a paket “Medeni mjesec” za 2.700 eura nudi novopečenom bračnom paru prvu bračnu noć u dvorcu uz ruže, šampanjac, minjone i romantičnu kupku te doručak.

Za 4.900 eura po noćenju nudi se “carski paket” koji uključuje večeru koju je pripremio privatni kuhar i obilazak dvorca, te doček uz cvijeće, minjone i šampanjac.

POSLJEDNJE DODANO: