Htio zgaziti policajca: Vozač kombija, koji je usmrtio dvije sestre, prošle godine izašao iz zatvora

Vozač kombija Mercedes odgovoran za još jednu tragediju na dalmatinskim cestama, za smrt dvije sestre u prometnoj nesreći koju je izazvao u utorak navečer oko 20 sati u mjestu Prugovo, nedavno je izašao iz zatvora jer je svojedobno pijan divljao s automobilom te je potom pokušao pregaziti policajca! – pišu 24sata.
Sinoć nešto iza 20 sati na DC56 došlo je do silovitog naleta kombija na Fiat Punto koji je bio ispred Mercedesovog dostavnog vozila, s onda se Fiat odbio u Daciu Duster kojom je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak. Dvije osobe u Fiat Puntu, sestre od 36 i 55 godina, poginule su na mjestu nesreće. Vozač Mercedesa, 47-godišnji Goran J. otrčao je s mjesta nesreće nakon što je vidio posljedice sudara, došao je do svoje obiteljske kuće gdje se praktički sakrio.

Nije naime htio otvarati policajcima koji su morali provaliti u objekt kako bi ga priveli. I on je bio ozlijeđen u sudaru, što je uz psihičku rastrojenost bilo dovoljno da ga policajci odvedu u splitsku bolnicu. Zadržan je na liječenju u KBC Split i tijekom srijede, pod budnom paskom policije te se čeka mišljenje liječnika. Inače, izmjereno mu je preko 1,5 promila alkohola u krvi.

Goran J. izašao je iz zatvora krajem prošle godine. Odslužio je kaznu od godine dana iza rešetaka zbog nedjela iz 2015. godine: tada je pijan vozio automobil pa su građani vidjevši vozilo koje vrluda po cesti pozvali policiju, na što Goran nije najbolje reagirao.
Onako pijan – i tada mu je izmjerena prilična količina alkohola u krvi, 1,8 promila – pokušao je autom zgaziti policajca koji je stigao na intervenciju i samo zahvaljujući brzim refleksima ‘plavca’ koji se bacio pored ceste, nije došlo do tragedije. No, protiv njega je 2016. godine podignuta optužnica, a kako su nam potvrdili na splitskom Općinskom sudu, 2020. godine donesena je i presuda – uvjetna kazna zatvora od godine dana s rokom kušnje od četiri godine. – pišu 24sata.

POSLJEDNJE DODANO: