Luka Gotovac uz strane jezike odlično pjeva i osvaja publiku!

Luka Gotovac je 29-godišnji pjevač-kantautor s adresom u Zagrebu. Kao veliki fan glazbe nastale u vremenu od 50-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća, Luka njeguje stilove kao što su Rock’n’roll, Soul, Funk, Motown-stil, te ih nastoji oživjeti u jednom modernom, suvremenom izdanju, te za hrvatsko tržište. 

Prije potpisa za Croatia Records, Luka je nastupao u raznim cover bendovima, kao i u brojnim mjuziklima, gdje je upoznao mnoge ljude s kojima danas radi na svojim pjesmama. Između ostalih, nastupao je i u mjuziklu „Jadnici“ (koji se izvodio u Dvorani Vatroslava Lisinskog, na splitskim Prokurativama, te dvaput u Areni Varaždin). Luka je također i ko-autor hrvatskog prepjeva poznatih „Jadnika“, koji slovi kao najpopularniji mjuzikl svih vremena.

Luka, za razliku od mnogih drugih pjevača, nije jedan od onih koji su od malih nogu znali da se žele baviti pjevanjem. On ne dolazi iz glazbene obitelji, niti je glazbeno obrazovan, no u tinejdžerskim godinama dobiva porive za pisanjem pjesama. Kako su se ideje nakupljale i pjesme polako pisale, sa 18 godina Luka je odlučio da želi postati pjevač-kantautor.

Nakon toga, radeći na sebi, svojim pjesmama, te nastupajući i upoznavajući prave ljude, Luka je u narednom periodu završio fakultet u Zadru, postavši magistar edukacije engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Brojne njegove pjesme inspirirane su studentskim danima koje je proveo u Zadru, što će se moći čuti u pjesmama koje dolaze i koje će biti svrstane na njegov prvi studijski album.

Nakon singla prvijenca „Zauvijek“, romantičnog follow-up singla „Tebe ljubio bih nježno“, Luka se predstavlja ritmom nabijenom pjesmom opojnog naziva „Ovisna“.

Tema same pjesme je ljubavni trokut između jedne žene i dva muškarca, gdje žena prvotno odlazi od svog muškarca za materijalno boljom prilikom za nju, no na koncu shvati što je izgubila napuštanjem svog muškarca o kojem je ipak još uvijek „Ovisna“. Glavni glumac Vanja Štrukelj, koji igra ulogu mafia bossa u spotu, je skupa s Lukom napisao pjesmu „Ovisna“, odnosno Luka i Vanja potpisuju glazbu i tekst pjesme. Glavna glumica Maria Protulipac javnosti će biti poznatija kao sudionica showa „Gospodin Savršeni“.

Spot je sniman po uzoru na stari Hollywood i gangsterske filmove Martina Scorsesea (odjeća u spotu, motivi, kao i sama lokacija unose tu vibru u spot), a većina glumaca i statista u spotu zapravo su Lukini prijatelji s fakulteta. Spot je snimljen u predivnom cabaretu Rebuy Stars u sklopu kasina u centru Lumini u Varaždinu.

Kao i u prethodnim spotovima, Luka se ponovno pojavljuje s bendom, a karakteristična koreografija Luke i benda daje poseban pečat ovom spotu.

Luka ima namjeru i  dalje snimati  nove pjesme koje će biti zanimljive  hrvatskoj javnosti jer je  i ova melodija pod nazivom „Ovisna” na nedavno održanom  Darfest festivalu zabavne glazbe osvojila nagradu za najcjelovitiju pjesmu.  Priprema i neke nastupe u Dalmaciji, a u sljedećoj godini možda osvane na pozornici nekog od zabavnih festivala u Splitu, Opuzenu, Korčuli, Kaštelima ili pak Šibeniku.  Razmišlja i o zajedničkom duetu, a to za sada neka ostane  zanimljivo iznenađenje za mnoge. 


POSLJEDNJE DODANO: