Šuker: Nema kandidature bez garancije države; Jovanović: Garantiramo 100 milijuna kuna

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker danas je u Zagrebu napravio prezentaciju što sve mora zadovoljiti prijava za kandidaturu Eura 2020. godine. Iz mora detalja najvažnije je ipak što Vlada RH mora dati garanciju…

– Bili smo kod premijera na sastanku, rekao nam je da je ekonomska kriza, da nema novca za ovo, da bi Jovanović sutradan rekao – ako Šuker nađe 250 milijuna neka napravi stadion. Ja sam tada rekao da sam za Zagreb… To vam je taj ping-pong, Bandić je kazao da je za Zagreb, a Jovanović da je za Split. HNS je ozbiljan savez, nama je najvažnije da se jedan takav stadion napravi i nemamo ništa protiv da to bude u Splitu, ako će država dati garancije – kazao je Šuker.

Šuker je u rukama držao fasciklu koju splitski gradonačelnik Baldasar tek treba vidjeti, a u kojoj stoji što sve grad domaćin treba ispuniti. Po onome što se dalo vidjeti, ulaganja će biti velika, a slučaj je htio da nedugo kasnije u Zagrebu naletimo baš na ministra Željka Jovanovića,koji je kazao:

– Država će dati garancije za Split, i to za iznos od 100 milijuna kuna, pri čemu će jednu trećinu snositi Grad Split, jednu HNS, a jednu država.

Po onome što je ranije u ime HNS-a prikazao Alan Balen, troškovi bi trebali biti i veći odf spomenutog iznosa, ali za sada ostanimo kod toga da je država ipak spremna dati garanciju i podržati kandidaturu.

Još jednom je spomenut i gradonačelnik Baldasar, odnosno činjenica što se Šuker s njim nije sastao u Splitu.

– Mi smo mu poslali pismo, ja sam ga potpisao. U njemu smo naveli da smo kandidirali Zagreb i Split, da ga molimo za strpljenje i da vidimo što grad sve treba ispuniti. Ali, ako država ne da garanciju, o kojoj bi to temi Davor i Baldasar uopće razgovarali. Poslat ćemo pismo Vladi da je stigla dokumentacija, tražit ćemo financijsku garanciju. Ako stanu iza svega nitko sretniji od nas da se u Splitu izgradi stadion – objasnio je Damir Vrbanović.

Cijela priča ide dalje, 25. travnja je rok do kada se mora dobiti garancija i odrediti grad kandidat. UEFA će putem svojih nezavisnih promatrača pratiti sve što se događa u Hrvatskoj, a vrlo brzo ćemo znati epilog cijele priče o kandidaturi za Euro 2020. godine.

POSLJEDNJE DODANO: