Maglica: Nakon par golova dobio sam na samopouzdanju, kako zamislim tako pogodim

Anton Maglica se dva puta upisao u strijelce u Hajdukovoj pobjedi nad Zadrom čime je došao do brojke od 11 postignutih prvenstvenih golova ove sezone. Nije se Maglica iskazao u jesenskom dijelu prvenstva, ali kao da se preporodio u nastavku. Zabija redovito, ali što je još važnije, Maglica je jedan od najboljih pojedinaca u Hajdukovoj momčadi. Pun ga je teren, bori se, gradi loptu, otvara prostor. Zbog svog zalaganja zaradio je javne pohvale Igora Tudora, ali i ovacije navijača.

– Uvijek je lijepo zabiti dva gola, ali važnije je da smo igrali dobro i zasluženo smo pobijedili. Sretan sam zbog golova, a sada idemo nastaviti s ovakvom igrom i pokušati pobijediti Rijeku u sljedećem kolu. Najprije ćemo se psihički i fizički odmoriti, a zatim se idemo nadigravati na Kantridu. Želimo pokazati da smo bolja bolji od njih – poručuje Maglica kojem je društvo u napadu činio mladi Uzbekistanac Tima.

Maglica priznaje da mu je draže igrati kada uz sebe ima još jednog napadača. 

– Je, lakše mi je jer se manje umaram pa me ima više na stranama gdje mogu primiti loptu. 

Napadač “bijelih” ne želi otkrivati s koliko bi pogodaka ove sezone bio zadovoljan. Izbjegava razgovor na tu temu, ne želi se ureći. 

– Idemo mi dalje pobjeđivati, a golovi će valjda doći. Naravno da je lijepo kada si napadač i kada redovito zabijaš. I ova brojka 11 je vrlo dobra, ne znam s koliko bih golova bio zadovoljan. Došao sam do dvoznamenkastog broja…

U prvom dijelu prvenstva često se mučio s realizacijom kada bi bio jedan na jedan s vratarom. U nastavku je, čini se, nestalo treme, Maglica je puno mirniji u realizaciji. 

– Lakše je kada zabiješ nekoliko golova, dobiješ na samopouzdanju. A, i teren se sada popravio, lakše je igrati. Kako zamisliš tako i pogodiš. Valjda ima i u tome nešto – za kraj će prvi strijelac Hajduka koji je golove s posljednje utakmice posvetio majci i sestri.


POSLJEDNJE DODANO: