U travanj sa suncem i toplinom, za vikend promjena!

Ovaj vikend nam je opet donio sunce i toplinu malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva, a prešli smo i na ljetno računanje vremena. Ta topla i sunčana anticiklona utjecat će na vrijeme i početkom ovog tjedna.  Kakva promjena nam se sprema oko petka saznajte u nastavku.

utorak će prevladavati sunčano, na sjevernom Jadranu samo prolazno može biti umjerene naoblake. Noću tiho ili uz slab vjetar sjevernih smjerova. Danju će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji u drugom dijelu dana ponegdje na moru Dalmacije može biti prolazno pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 8°C, uz obalu i na otocima većinom od 7 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

srijedu nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena, ali će osobito na sjevernom Jadranu biti umjerene naoblake. Noću tiho ili uz slab burin, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Krajem dana na sjevernom Jadranu slabo do umjereno jugo koje će se u noći na četvrtak širiti i na more Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 8°C, uz obalu i na otocima većinom od 7 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Četvrtak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Više oblaka povremeno na sjevernom Jadranu ali će se zadržati suho. Puhat će umjereno, u drugom dijelu dana ponegdje na moru i pojačano jugo. Jutarnje temperature u neznatnom porastu, najviše dnevne većinom od 16 do 22°C.

U petak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Samo će ponegdje pasti malo kiše, uglavnom navečer. Puhat će umjereno do jako jugo koje će do večeri na većem dijelu obale okrenuti na umjerenu buru. Jutro relativno toplo, danju većinom od 16 do 21°C.

Promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja bit će tijekom subote. Povremeno će biti kiše, više u Dalmaciji. Puhat će slaba do umjerena, na udare i pojačana bura. Od jutra natprosječno toplo, najviše dnevne temperature od 15 do 20°C. Još je u prvom dijelu dana u Dalmaciji ponegdje moguća kiša, a ostatak dana će posvuda biti pretežno sunčan. Puhat će umjerena bura. Bit će toplo.

POSLJEDNJE DODANO: