Drugi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival u Skradinu okupio preko 450 sudionika na natjecateljskim disciplinama i radionicama

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival okupio je brojne sudionike na sportskim natjecateljskim disciplinama te besplatnim radionicama koje su se tijekom proteklog vikenda odvijale na predivnoj lokaciji prostrane plaže Krečana u Skradinu te penjalištu u kanjonu Čikole. Na trailovima 5, 12.5 i 24 km, sportskom penjanju, SUP i kajak utrci te MTB utrci 15 i 34 km i e-bike utrci sudjelovali su ljubitelji outdoor aktivnosti iz različitih dijelova Hrvatske, kao i strani posjetitelji, a roditelji su doveli djecu u velikom broju na DŠOF radionice i proveli sunčan vikend u prirodi. Dalmatia Šibenik Outdoor Festivalu ove se godine priključio i Karate klub OSI Krka Šibenik koji je demonstrirao natjecateljske kate, a dio novca od uplaćenih kotizacija ide upravo njima.

Na ovogodišnjem DŠOF-u se našlo za svakoga ponešto pa su tako oni željni sportskog natjecatenja mogli sudjelovati na trailovima 5, 12.5 i 24 km, koji su se protezali prekrasnim puteljcima i stazama skradinskoga kraja, natjecanju u sportskom penjanju koje se održalo u kanjonu rijeke Čikole, zatim natjecanju u SUP-u i kajakingu koje se održalo u rijeci ispred prekrasne plaže Krečana te novoj natjecateljskoj disciplini DŠOF-a, MTB 15 i 34 km, kao i e-bike utrci na 34 km.

Dalmatia Šibenik Outdoor ponovno je opravdao svoj naziv „family friendly festival“ jer je za vikend privukao brojne obitelji s djecom koje su sudjelovale na zanimljivim edukativnim radionicama.

Trail je DŠOF disciplina koja privlači najveći broj sudionika, a već je dobro poznato da na našim trailovima natjecatelji ne moraju trčati tako da određeni broj ljudi dođe sa svojim obiteljima i prijateljima prošetati i uživati u prekrasnim prirodnim vizurama – poručuju organizatori iz TZ Šibensko-kninske županije i Break a leg agencije.

Prvog dana festivala, u subotu 7. listopada dok se odvijao trail, na plaži Krečana se održala i edukativna radionica za djecu „Odgoj s glazbom“, sportski poligodni za djecu te radionica joge za odrasle. Nakon što su sudionici traila došli u cilj, na plaži Krečana je bio organiziran ručak za sve (Skradinski rižot), a poslije toga su se prisutni imali priliku okušati u Tradicionalnim dalmatinskim igrama za obitelji i prijatelje te isprobati SUP na radionici.

Istoga dana na rasporedu je bila i radionica sportskog penjanja u kanjonu Čikole te natjecanje u penjanju.

Drugi dan festivala započeo je MTB utrkom na 15 i 34 km te e-bike utrkom na 34 km. Nakon toga su uslijedile dvije popularne vodene natjecateljske discipline – SUP i kajaci. Od radionica na rasporedu su bile radionica joge i sportski poligoni za djecu, a drugi DŠOF smo zatvorili demonstracijom natjecateljskih kata koju su izveli članovi Karate kluba OSI Krka Šibenik. I u nedjelju su svi prisutni uživali u ukusnim delicijama koje je pripremio lokalni ugostitelj Ante Pižić.

Osim natjecanja i boravka u prirodi te zanimljivih radionica, DŠOF je i mjesto pozivitne energije, dobre zabave, druženja i smijeha pa su nam se i ove godine pridružili brojni volonteri, kojima se ovim putem zahvaljujemo te naši dragi prijatelji, poznanici i ljubitelji outdoor aktivnosti koji uvijek iznova podržavaju ovakve manifestacije. U nedjelju smo na plaži Krečana proslavili i jedan rođendan, naše drage natjecateljice Gordane Ević koja je osvojila i prvo mjesto na natjecanju u SUP-u – dodaju organizatori.

Nezaboravnoj atmosferi u Skradinu i ove godine su doprinijeli voditelji Sanja Raičković i Marko Slamić te DJ MengRen. 

Rezultate svih natjecateljskih disciplina možete pogledati na linkovima: https://stotinka.hr/hrv/utrka/5880/ukupni_poredak

https://www.stoperica.live/races/290


POSLJEDNJE DODANO: