U nedjelju se na Zvončacu obilježava Međunarodni dan autizma – Dođite, podržite i informirajte se

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu, ove nedjelje 2. travnja, od 10 do 14 sati na splitskom Zvončacu održat će se donacijski piknik, u sklopu kampanje #autizam365. Cilj ovog događaja je obilježiti Dan autizma, ali i informirati te educirati javnost o tome što je autizam i s kojim se problemima susreću djeca i njihovi roditelji.

Primarni cilj udruge je rješavanje cjelogodišnje skrbi za našu djecu. Nažalost, završetkom školske godine, tijekom ljetnih, ali i ostalih praznika, djeca i odrasli autisti nemaju gdje. Ova kampanja se provodi da pokažemo kako autizam nema praznike i pauze, nego je on tu 365 dana u godini – kazala je Eni Poklepović, članica udruge Autizam 365. 

Dolazak klauna Šarenka razveselit će one najmlađe, a pripremaju se i druge zabavne aktivnosti. Za osvježenje će se pobrinuti koktel majstor Jure Vojković koji će, uz pomoć učenika Turističko ugostiteljske škole, prisutnima pripremati bezalkoholne koktele u plavoj boji.

Iz udruge Autizam 365 pozivaju sve da im se pridruže na ovom edukativnom događaju i druženju s roditeljima i djecom s autizmom.

Udruga Autizam 365 je započela s radom u prosincu 2022. godine kada su se roditelji iz Vijeća roditelja OŠ Centar za autizam okupili kako bi započeli s rješavanjem problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu, kako djeca tako i sami roditelji. Osim dolaskom na ovaj događaj, rad Udruge moguće je podržati i donacijom preko službene web stranice www.udrugaautizam365.hr

POSLJEDNJE DODANO: