Article

//www.dalmacijanews.hr/files/63ac50945d7965467a8b45ba/80
Foto: Grad Trogir

Gradsko vijeće Trogira: Osigurani preduvjeti za gradnju nove sportske dvorane

Usvojena je i odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada za vlasnike apartmana kojom će dio godine plaćati po uvjetima za kućanstva

Održana je 12. sjednica trogirskog gradskog vijeća. Većina točaka dnevnog reda bila je tehničke prirode, a jedna strateška i najvažnija je ona o sklapanju sudske nagodbe s poljoprivrednom zadrugom Obnova za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na predjelu Krbana, sjeverozapadno od novog rotora, gdje se planira graditi nova sportska dvorana. Usvajanjem ove odluke ostvareni su preduvjeti da se krene u realizaciju tog važnog projekta.

- Rekao bih da je ovo povijesni dan za Trogir. Nakon godinu dana pregovora uspjeli smo doći do te lokacije koju smo smatrali adekvatnom za izgradnju bitnog objekta kao što je sportska dvorana. Naši sportaši je zaslužuju. Zadnja dvorana napravljena je 1979. godine i vrijeme je za ovaj velik iskorak za trogirski sport. Nadam se da ćemo ideju provesti u djelo, a tijekom 2023. očekujem da ćemo izraditi projektnu dokumentaciju za koju smo predvidjeli sredstva u proračunu,  istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.  

Što se proračuna tiče, izvijestio je kako od 1. siječnja kreće nova faza transparentnosti gradskih financija. Nakon što je prije dvije godine implementiran otvoreni proračun, aplikacija kroz koju je prikazan do četvrte razine, sada će građani moći vidjeti sve gradske račune kroz jednostavnu aplikaciju na službenom webu grada. 

Usvojena je i odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada za vlasnike apartmana kojom im se regulira status, tako da će dio godine plaćati po uvjetima za kućanstva, a drugi dio kao privredni subjekti. 

- Važno za izdvojiti je i to da je Grad potpisao ugovor o projektiranju rekonstrukcije ulice Tina Ujevića, gdje jenajveći problem oborinska odvodnja. U idućem proračunu za to je predviđeno milijun kuna. Čim dokumentacija bude spremna, u drugoj polovici godine, započeli bi radovi,  rekao je gradonačelnik. 

Među ostalim, još je usvojen i novi pravilnik o jednostavnoj nabavi, odluka o nastavku uređenja prostora PŠU Brigi te o predaji deponija na upravljanje Trogir Holdingu. 

- Bile su to uglavnom tehničke točke i drago mi je da smo uspjeli održati još jednu radnu sjednicu između Božića i Nove godine, da ne gubimo vrijeme i da što prije realiziramo što smo planirali. Rasprave su sve konstruktvnije, tako je bilo i danas i zato pohvala vijećnicima, zaključio je gradonačelnik.

hr Wed Dec 28 2022 15:18:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/63be77015d79657f958b45aa/80

Policija traži očevice sinoćnje nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač teretnog vozila

Okolnosti ove nesreće se utvrđuju te stoga molimo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021 504 036, 504 010, ili na 192
Sinoć oko 20.00 sati u Splitu na kolniku Ulice ZNG-a kod nadvožnjaka ispod Vukovarske ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji vozač teretnog vozila. Okolnosti ove nesreće se utvrđuju te stoga molimo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021 504 036, 504 010, ili na 192.
hr Thu Feb 02 2023 09:12:40 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/63cce7a85d796589b18b4583/80

U Hrvatsku stiže osjetno zahlađenje sa snijegom!

Subota donosi jačanje bure i sjeverca na moru, dok će u unutrašnjosti biti promjenjivo uz mogućnost lokalno za malo kiše ili susnježice
Vedro je jutros u većini predjela, no tmurnije na jugu Jadrana, osobito prema otvorenom moru i otocima, gdje ima slabe kiše. Na istoku zemlje isto tako jutros kiši. U nastavku dana, osobito prema večeri, može biti i slabe susnježice lokalno u unutrašnjosti. U većini predjela zemlje bit će ipak barem dijelom sunčano, piše meteorologinja Tea Blažević za N1 Info.

Petak isto neće biti posve stabilan, treba računati na mogućnost prolazne slabe kiše u unutrašnjosti, dok će duž Jadrana biti pretežno sunčano. Jutro će biti manje hladno u odnosu na jučer i jutros.

Subota donosi jačanje bure i sjeverca na moru, dok će u unutrašnjosti biti promjenjivo uz mogućnost lokalno za malo kiše ili susnježice.

Nedjelja slična, uz slabu oborinu u unutrašnjosti izgledniju na zapadu, no isto tako treba računati na kišu na sjevernom Jadranu, osobito poslijepodne i navečer.

Novi tjedan donosi prave zimske prilike, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, piše nam se tako jače zahlađenje.
Prevrtljiva veljača ubrzo će pokazati svoju ćud.hr Thu Feb 02 2023 08:13:23 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6333343d18d1cbaef18b461d/80
Foto: Facebook

Novi pothodnik za sigurniji Trstenik!

Djeca Trstenika će konačno sigurno moći pristupiti školi, knjižnici, crkvi i ostalim institucijama i sadržajima bez prelaska prometno prekapacitirane, a nedavno sanirane Ulice Moliških Hrvata
Damir Barbir, gradski vijećnik Splita i predsjednik Gradskog kotara Trstenik poslao je priopćenje u kojem ima dobru vijest za stanovnike kotara.

Nakon što smo se izborili da stavka izgradnje pothodnika u Ulici Moliških Hrvata uđe u Proračun Grada Splita, ostvaren je još jedan važan korak pri realizaciji za Trstenik ovog važnog pitanja; naime provedena je javna nabava i usvojena je najpovoljnija ponuda za izvođenje projekta s cijenom ponude od 2.380.707,25 kn s PDV-om. 

S ovim činom su se stekle sve pretpostavke za realizaciju ovog izuzetno važnog projekta! 

U komunikaciji sa gradskim službama sam dobio informaciju da je planirani rok izvođenja radova 11 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. 

Djeca Trstenika će konačno sigurno moći pristupiti školi, knjižnici, crkvi i ostalim institucijama i sadržajima bez prelaska prometno prekapacitirane, a nedavno sanirane Ulice Moliških Hrvata.

Moram istaknuti da je ovo zajednički projekt svih građana Trstenika koji su inzistirali na realizaciji od arhitekata Višnje Kukoč i Duje Štambuka, preko zajedničkog pisma gdje su podršku realizaciji projekta dali i predstavnici Osnovne škole Trstenik, Gradske knjižnice Marka Marulića Trstenik pa sve do pisma predstavnika Župe Sv. Ivana Krstitelja čija sam pisma podrške inicirao, prikupio i poslao službama kao pokazatelj jasne sinergije i volje građana i institucija Trstenika za realizaciju ovog vrijednog projekta.

Sigurnost naše djece i naših građana je na prvom mjestu, a mi ćemo učiniti sve da Trstenik svakim danom bude što bolje mjesto za život.

hr Thu Feb 02 2023 08:00:09 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/63db4b595d7965becf8b45f0/80

U slijetanju vozila jedna osoba smrtno stradala na nadvožnjaku Visoka

Promet se preusmjerava kroz podvožnjak u ulici Zbora narodne garde
Iz PU Splitsko-dalmatinske izvjestili su kako se večeras oko 20.10 sati na D8 u smjeru Stobreča na nadvožnjaku Visoka dogodila prometna nesreća, izlijetanje vozila van kolnika.

Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći jedna osoba je preminula na mjestu događaja.

U tijeku vršenje očevida. Promet se preusmjerava kroz podvožnjak u ulici Zbora narodne garde.
hr Wed Feb 01 2023 20:56:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .