SUMNJIČI SE ZA VIŠE DIJELA

40-godišnjak u Šibeniku prijetio nožem prema zaposlenicama ljekarne

U Službi kriminalističke policije je provedeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje dva kaznena djela razbojništva, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prisilu prema službenoj osobi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 04. travnja u 8,33 sati u Šibeniku u ulici Kralja Zvonimira, ušao u ljekarnu Varoš te uz prijetnju nožem prema zaposlenicama ljekarne (61, 41, 61), otuđio jednu kutiju lijekova, kojom prilikom je fizičkom snagom oštetio prodajni pult. Prilikom pokušaja da spriječe osumnjičenog da otuđi lijekove, oštećene 61- godišnjakinja i 41-godišnjkinja su zadobile lakše tjelesne ozljede, okvalificirane u Općoj bolnici u Šibeniku.


Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni nakon bijega s mjesta počinjenja kaznenog djela, u 08,46 sati  došao u Dom zdravlja u Šibeniku, gdje je također uz prijetnju nožem prema zaposlenicama 60-godišnjkinji i 64-godišnjakinji tražio izdavanje lijekove a  kojom prilikom je fizičkom snagom, udarcima oštetio vrata službene prostorije, prenosi PU šibensko-kninska.


Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja te tijekom postupanja, osumnjičeni je u namjeri sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje,odgurnu policijsku službenicu, kojom prilikom je ista zadobila lakšu tjelesnu ozljedu konstatiranu u Općoj bolnici u Šibeniku.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko -kninske.

POSLJEDNJE DODANO: