Giggs: Nikada nisam bio ovoliko ponosan

Ryan Giggs debitirat će na poziciji prvog trenera Manchester Uniteda u subotnjem dvoboju protiv Norwicha. Giggs tvrdi kako jedva čeka taj dvoboj i kako nikada nije bio ovoliko ponosan…

Nakon odlaska Davida Moyesa s klupe Manchester Uniteda, povjerenje je ukazano Ryanu Giggsu. Unitedova legenda ima debitantski nastup na klupi protiv Norwicha, momčadi koja je u prošlom kolu namučila vodećeg na ljestvici, Liverpool.

– Uživam u ovom tjednu, ponosniji sam nego ikad. Jedva čekam subotu, znam da će na stadionu biti ludnica. Potpuno sam koncentriran na preostale četiri utakmice i nisam razmišljao o sljedećoj sezoni. Sada mislim samo na Norwich, najvažnije je bilo vratiti dobro raspoloženje i treninge učiniti što zabavnijima, to će nam svima pomoći u podizanju.

U ta naredna četiri susreta Giggs želi svima vratiti dobro raspoloženje i uliti optimizam.

– Ovo je frustrirajuća sezona za sve nas, zajedno pobjeđujemo, ali zajedno i gubimo. Ostala su nam ta četiri susreta i želim vratiti optimizam i osmjehe na lica. Želim vidjeti pogotke i požrtvovne startove i želim da navijači vide kako se strastveno igra.

Giggs se zahvalio Davidu Moyesu koji ga je i uveo u trenerske vode ponudivši mu poziciju pomoćnika.

– Moram se zahvaliti Davidu Moyesu što mi je pružio priliku, to ću mu pamtiti cijeli život. On je taj koji me je uveo u ovaj posao. Kada mi je Ed Woodward u utorak prišao i rekao kako Moyes odlazi te me pitao mogu li preuzeti momčad, bio sam u šoku. U konačnici, ponosan sam što sam dobio priliku biti menadžer kluba koji oduvijek obožavam.

Na pitanje hoće li i dalje biti i na terenu kao igrač, Giggs se našalio.

– Upravo sam si ponudio petogodišnji ugovor, moram iskoristiti moć koju imam u rukama. Nisam puno radio ovaj tjedan, ali i dalje ću biti u konkurenciji za nastup.

POSLJEDNJE DODANO: