Napokon objavljen izvrstan recept za najbolji pire krumpir: Cijeli život ga krivo radimo

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog. 

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krumpir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini – vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. 

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krumpir:

U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca.

Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak.

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta.

Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima.

Propasirajte krumpir.

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi – krumpira i tekućine u kojoj se kuhao, piše 24sata.hr

POSLJEDNJE DODANO: