Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5ee160bf6f2ab8695f8b461a/80

Nema mira na Spinutu, Stjepan Merčep kolege iz HDZ-a i Sambola nazvao zločinačkom organizacijom

Štoviše, u cijelu je priču upleten i Petar Škorić kojeg je baš Kovačević optužio da je kriv za situaciju na Spinutu, a ovaj se pravdao kako će o smjeni Merčepa odlučivati Sud časti.
Svega desetak dana ostalo je da se politička drama na Spinutu riješi 'mirnim putem'. Do 22. lipnja Vijeće kotara ima mogućnost izabrati novog predsjednika, ali stanje sa zapada Splita sugerira potpuno drugu krajnost. Umjesto mirnih dogovora nastala je hajka u situaciju koja se dodatno naelektrizirala oko spajanja Gajeve ulice i Mandalinskog puta.

Zbog pritiska javnosti, potvrde gradskog pročelnika i neviđene reakcije SDP-ovaca HDZ-ov Andrija Čaljkušić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Kotara, a već u dva navrata nije prošao prijedlog za novog predsjednika. Enco Kovačević nije dobio potrebnu većinu, a 'kamen spoticanja' postao je Stjepan Merčep, njihov stranački kolega koji je jednostavno ustvrdio kako neće biti dio zločinačke organizacije.

Štoviše, u cijelu je priču upleten i Petar Škorić kojeg je baš Kovačević optužio da je kriv za situaciju na Spinutu, a ovaj se pravdao kako će o smjeni Merčepa odlučivati Sud časti.

- Ne želim sudjelovati u zločinačoj organizaciji, a od početka stojim kod svega izrečenog. Andrija i Enco su isti, jedan drugome su samo držali vreću, a ja se nadam da će DORH i USKOK istražiti sve i odraditi svoj posao kako i trebaju. Ja sam čist, ne bojim se izbacivanja iz stranke kojeg već najavljuju i kojim mi prijete jer bi baš oni trebali biti izbačeni, kazao je za portal DalmacijaNews Stjepan Merčep.

Dodao nam je i kako neće sudjelovati u predstavi njegovih kolega i Zorana Sambola koji su protivno Zakonu unajmljivali kotarske prostore te koristili sredstva Kotara.
- Oni su mislili kako ću ja biti uz njih u njihovim kriminalnim radnjama. Ja sam radio sve po Zakonu, rekao nam je Merčep.

Podsjetimo, HDZ-ovci u Spinutu imaju tri vijećnika, a koaliciju su sastavili sa Zoranom Sambolom. U oporbi je dvoje vijećnika SDP-a i vijećnica Nove ljevice. Krajnji rok za sazivanje još jedne konstituirajuće sjednice je 22. lipnja, a ako i tada Spinut ne bude imao predsjednika u Kotar će doći povjerenik Vlade pa će nedugo poslije uslijediti novi izbori.

Slična situacija dogodila se i u Otoku pored Sinja gdje će 12. srpnja svi mještani na nove izbore za Općinsko vijeće.
hr Thu Jun 11 2020 07:59:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/60d388f16f52df1fba8b4592/80
Foto: DalmacijaNews

Okreće se nova stranica većine u splitskom Gradskom vijeću? MOST ne želi sudjelovati u rotaciji predsjednika Parlamenta!

Novi sastanak mogućih partnera u splitskom Gradskom vijeću prošao je s novim idejama koje su, prvenstveno, stigle iz MOST-a
Trojac Grković-Markotić-Ljulj na kraju novog susreta je izrekao stav kako nisu za rotaciju predsjednika Parlamenta, dogovaranu ranije, s obzirom na važnost tog tijela.

Ideji su se pridružili i socijaldemokrati, a želja gradonačelnika Ivice Puljka je, doznajemo, da se mogući partneri dogovore oko imena budućeg predsjednika te kako će vijećnici Centra to, bez kakvih dodatnih zahtjeva, prihvatiti.

MOST, za objasniti je, ne želi sudjelovati ni u rotaciji, ali ne želi ni da njihov predstavnik bude čelnik Vijeća četiri godine.

Novi brifing najavljen je za petak, a tada bi se trebalo dogovoriti kako će funkcionirati predlaganje projekata i ideja koje bi došle kao točke na sjednicama koje će se, po najavi Puljka, održavati istog datuma svakog mjeseca.

hr Wed Jun 23 2021 21:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f54f292daf72dd98a8b4576/80
Foto: Dnews

Tragedija kod Omiša: Muškarac preminuo na plaži

Nema elemenata kaznenog djela
Na plaži u Nemiri pokraj Omiša preminuo je stariji muškarac. 

Kako kažu iz policije, muškaracu je pozlilo te je Hitna pomoć dojurila na mjesto događaja. Nažalost, djelatnici su odmah konstatirali smrt. 

Nema elemenata kaznenog djela. 
hr Wed Jun 23 2021 19:26:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ff454c36f52df1c958b458a/80
Foto: Twitter Vlade RH

Božinović: "Od danas dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO"

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je od srijede dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda.

- Aplikacija, dostupna na Apple App Storeu, omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u RH i državama članicama EU. - priopćio je Božinović putem društvenih mreža dodajući da je aplikacija besplatna te da će uskoro biti dostupna i na Google Play Storeu.

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju te da aplikacija ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu.

- U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana, prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. - precizirao je Božinović na facebooku.

Božinović je nadodao da će mobilna aplikacija, sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u RH uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

hr Wed Jun 23 2021 18:56:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/56bc885f1441855f028b47fc/80

Marko Dražen Mimica novi čelnik splitske Ginekologije! Nedavno smijenjeni predstojnik tužio KBC i kolege!

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Splitska ginekologija dobila je novog predstojnika - doktor Marka Dražena Mimicu koji je na tu poziciju stigao gotovo pola godine otkako je smijenjen dotadašnji čelnik Deni Karelović kojeg je četvero kolega optužilo za narušavanje međuljudskih odnosa, zbog loše komunikacije među zaposlenima, ali i samog rada Klinike za ženske bolesti i porode.

Doktor Karelović je nedavno, zbog smjene tužio splitski KBC, a tužio je i četvero medicinskih djelatnika zbog klevete.

Na mjestu predstojnika Klinike radio je sedam godina, a imao je veliku podršku djelatnika koji su poslali čak i potpise za njegov povratak, čak njih 170 prema ravnateljstvu bolnice i Upravnom vijeću KBC-a.

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Privremeno rješenje, između smjene Karelovića i dolaska Mimicu bio je doktor Marko Jukić.


hr Wed Jun 23 2021 17:21:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .