Article

//www.dalmacijanews.hr/files/6408b8405d796546478b457f/80

Bivša cura Jerka Malvasije optužila policajce za maltretiranje pri davanju iskaza: "Svakodnevno sam tada konzumirala marihuanu..."

Suđenje se nastavlja za nešto više od tjedan dana
Prilikom ispitivanja u policiji su me maltretirali. Potpisala sam zapisnik, a u njemu je navedeno što su policajci kazali - na splitskom je Županijskom sudu u srijedu pred sucem Dinkom Mešinom izrekla Marijana R. (27), bivša cura Jerka Malvasije, a kojem se, među još petoricom, sudi kao članovima zločinačke organizacije Deana Majstorovića, zvanog Điđi, po USKOK-ovoj optužnici.

Pozvana kao svjedokinja prvo je ustvrdila kako se ne sjeća ničeg iz vremena dok je bila s Malvasijom jer je u to vrijeme skoro svakodnevno konzumirala marihuanu, a sjećanje joj je vratio sudac Mešin koji je pročitao izrečeno u ispitivanju na policiji u svibnju 2020. godine.

Malvasiju je upoznala preko supruge Majstrovića kojoj je bila kuma, a na početku veze joj je priznao da je bio u zatvoru i da se promijenio.

- Znala sam da je preprodavao marihuanu, u desetak dana dobio bi dvije tisuće kuna. Sjećam se i da smo jednom prilikom bili u Zagrebu kod prijatelja, on se popeo do njega, a ja sam ostala u autu. Nosio je vrećicu s kutijom za cipele i rekao je da mu je to za posao, da se ne bojim. Odnio je to u Varoš, a nakon par dana donio je veću svotu novca što je potvrdilo moje sumnje. Jere je svakodnevno uzimao veće količine droge, pio je i normabel jer je rekao da ga boli sve od prometne - pisalo je u policijskom zapisu ispitivanja. 

Malvasiji je, pričala je pred službenicima policije Marijana, često dolazio Hrvoje Miljak s kojim je gledao filmove i konzumirao marihuanu, a njezin je bivši imao i pištolj za kojeg je govorio da je to za njihovu sigurnost. Spomenula je i kako je bio spreman ubiti za prijatelja.

Potužila se sucu da je nakon tog ispitivanja tražila pomoć psihijatra koji joj je propisao terapiju, a da je taj nalaz zagubila pa ga nije donijela. Tužiteljica ispred USKOK-a Natalija Petković na navode o maltretiranju službenika odgovorila je pitanjima o njihovoj prisutnosti dok su Malvasija i Marijana putovali izvan Hrvatske...

- Ako nisu bili policajci s vama, kako bi oni trebali znati gdje ste vi sve išli? - upitala je Petković.

- Poznajete li Željka Melvana? - bilo je jedno od pitanja na koje je svjedokinja imala negativan odgovor.

A Melvana je i naknadno spomenuo Majstorović tražeći da mu sud dostavi dokumentaciju njegova vještačenja nakon što je svjedočio u istom postupku. Njegovo svjedočenje krajem siječnja je otkrilo je da je, osim T.M.-a koji se kao potencijalna žrtva planiranog ubojstva nalazi u optužnici, Majstorović s Melvanom razgovarao o mogućem ubojstvu još najmanje dvojice muškaraca iz splitskog krim-miljea. Majstorović mu je, navodno, za ta izvršenja nudio ogroman iznos novca.

Osim Majstorovića i Malvasije, kao dio organizacije okrivljeni su još i Bosiljko Šakić zvani Bosi, Dino Stojanović, Luka Buzdovačić zvani Sken, te Ivan Šunjić i Hrvoje Miljak zvani Castro. USKOK ih tereti za niz kaznenih djela od planiranja ubojstva T. M.-a preko paljevine ugostiteljskih objekata njemu bliske rodbine do organiziranja šverca kokaina, heroina i marihuane iz Južne Amerike i zapadne Europe u Hrvatsku.

Kratko je pred sudskim vijećem kao svjedok bio i Nikola P. iz grada Metlika u Sloveniji koji se spominje u jednom dijelu optužnice zbog posjedovanja droge, ali je on rekao kako je u Jastrebarskom, na parkingu jednog trgovačkog centra, uhvaćen sasvim slučajno jer je policajcima bio sumnjiv. Ne poznaje Majstorovića ni Gordana Droždana s kojim se dovodio u svezu.

Suđenje se nastavlja za nešto više od tjedan dana.

hr Wed Mar 08 2023 17:24:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/61c8d12e6f52df4bbe8b46de/80
Foto: Pixabay

Preminuo Srećko Čulić, bivši predsjednik NK Solina

Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 30. ožujka u 12.30 na Lovrincu

U 65. godini preminuo je dugogodišnji sportski djelatnik i gospodarstvenik profesor kineziologije Srećko Čulić. Počeo je kao veslač splitskog Gusara, a zatim je bio i trener veslanja.

Devedesetih godina prošlog stoljeća bio je jedan od sponzora Nogometnog kluba Solin, koji se tada pod imenom NK MAR-SOLIN natjecao u Drugoj HNL. U to vrijeme je bio direktor solinskoga drugoligaša, a zatim i predsjednik NK Solin.

Posljednji ispraćaj pokojnika održat će se u četvrtak, 30. ožujka 2023. u 12.30 sati na splitskom groblju Lovrinac. 

hr Wed Mar 29 2023 17:59:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/6424503a5d7965c99a8b45e5/80

Prometna nesreća na Smokoviku: Sudarila se tri vozila

Promet se odvija sporo i otežano
Danas oko 15.30 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) u Splitu na predjelu Smokovik u smjeru Trogira dogodila se prometna nesreća. U nesreći su sudjelovala tri vozila.

Zbog prometne nesreće vozi se kroz srednju i desnu prometnu traku dok je lijeva traka zatvorena za promet.

Promet se odvija uz prometnu signalizaciju i fizičku regulaciju. Vozači oprez.

U međuvremenu je na istoj cesti došlo do još jedne nesreće u kojoj su se sudarila dva vozila. 

hr Wed Mar 29 2023 16:04:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/62f1585918d1cbcf5a8b456c/80
Foto: Ivana Ivanović

Policija utvrdila: Automobil na Skalicama namjerno zapaljen

Na vozilu je oštećena guma, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 100 €
Nakon što je obavila očevid, Policijska uprava splitsko-dalmatinska utvrdila je da požar na osobnom vozilu na predjelu Skalice u Splitu ima elemente kaznenog djela. U tijeku je kriminalističko istraživanje. Na vozilu je oštećena guma, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 100 €.
hr Wed Mar 29 2023 14:24:34 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/62e1813f18d1cb2a2e8b457f/80
Foto: Ivana Ivanović

Lažna medicinska sestra u Kaštelima ukrala starijoj ženskoj osobi 250 eura

Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ!
Jučer je Policijska postaja Kaštela zaprimila prijavu krađe na štetu starije ženske osobe. Naime, negdje oko 15 sati  na vrata stana pokucala je ženska osoba koja se predstavila kao medicinska sestra koja obilazi nepokretne osobe. Nakon njenog odlaska starija ženska osoba je primijetila da joj iz novčanika nedostaje oko 250 €. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U cilju sprječavanja prijevara, građanima (posebice starijim građanima) se savjetuje sljedeće:

Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ!

Ukoliko se predstavi kao službena osoba, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!

Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima!

Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim „bolesti“, traženja milostinje i sličnog – jer se izlažete riziku!

Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!

Ukoliko ste u mogućnosti, zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!

Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično)!


Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj 192!


hr Wed Mar 29 2023 09:27:37 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika

Pročitajte još . . .