Potraga za zrakoplovom obustavljena zbog lošeg vremena

Potraga za ostacima malezijskog zrakoplova koji je sa 239 putnika i članova posade pao u Indijski ocean obustavljena je zbog loših meteoroloških prilika, objavila je u utorak Australska uprava za sigurnost na moru (AMSA)

“AMSA je procijenila opasnost i odlučila da bi pri trenutnim meteorološkim uvjetima svaka potraga u zraku i na moru mogla predstavljati opasnost za posade. AMSA je odlučila obustaviti potragu”, stoji u priopćenju.

Malezijski premijer Najib Razak kazao je u ponedjeljak obiteljima putnika nestalog malezijskog zrakoplova da je Boeing 777 svoje putovanje završio u južnom dijelu Indijskog oceana, tisuće milja daleko od rute kojom je zrakoplov trebao letjeti.

Zrakoplov na letu MH370 malezijske aviokompanije izgubio se s radara 8. ožujka, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking s 227 putnika i 12 članova posade, među kojima je više od 150 Kineza, i misteriozno nestao i od tada su za njim intenzivno tragale ekipe čak 26 zemalja. SAD je Australiji ustupio napravu za otkrivanje “crne kutije”. Ona se malom brzinom vuče iza broda kako bi detektirala zvuk iz crne kutije na maksimalnoj dubini od 20.000 stopa (6.090 metara).

Prema prvim informacijama, zrakoplov je naglo skrenuo s rute te je postojala sumnja da je namjerno skrenut sa zadanog kursa. CNN je u nedjelju izvijestio da se zrakoplov s 35.000 stopa (10.600 metara) naglo spustio na 12.000 stopa (3.650 metara), što bi značilo da su piloti reagirali na izvanrednu situaciju. Međutim, nikakav poziv za pomoć nije upućen, a sudbina zrakoplova je više od dva tjedna predstavljala pravu zagonetku.

POSLJEDNJE DODANO: