Dramski prikaz Muke Isusove: Imotski se na Cvjetnicu pretvara u biblijski Jeruzalem

Na Cvjetnu nedjelju 2. travnja s početkom u 20 sati u Imotskom održat će se dramski prikaz “Muke Gospodina našega Isusa Krista”.
Prvi dio tog prikaza Muke uživo održat će se u samostanskom dvorištu, a zatim se formira povorka koja će proći sljedećim ulicama: Put groblja, Vladimira Nazora, Ante Starčevića, Trg Matice hrvatske, Tina Ujevića, Petra Vrdoljaka, a završni dio bit će održan na Topani.
Tako će se Imotski opet pretvoriti u Jeruzalem iz Isusova vremena

Inače, “imotska” muka održava se od 1998. godine kada je tadašnji župnik fra Ante Babić pokrenuo održavanje ovoga događaja što je s vremenom postala imotska tradicija koju Imoćani već 24 godine njeguju i poštuju.
Iz samostana Imotski objavili su upute po pitanju parkinga.

Molimo Vas da uspjehu izvođenja Muke doprinesete tako da u nedjelju, 2. travnja u ulicama kojima prolazi povorka i na mjestima na kojima se izvode scene ne parkirate svoja vozila u vremenu od 12 do 21 sat.

Uvjereni sam da ste i sami svjesni značaja i važnosti ovoga kulturno-vjerskog događaja za naš Grad, ali i za cijelu Imotsku krajinu. Stoga se nadamo da ćete doprinijeti što uspješnijoj i sigurnijoj izvedbi Muke. – poručili su iz samostana.

POSLJEDNJE DODANO: