Splitski hoteli zatvaraju svoja vrata, je li ovo početak kraja ovogodišnje sezone?

Situacija s koronavirusom dovela je do zatvaranja vrata brojnih ugostiteljskih objekata pa tako i splitskih hotela. 

S obzirom na činjenicu da je popunjenost jako slaba, vlasnici i upravitelji hotela očito nisu imali drugog izlaza. Nažalost, zatvaranje bi moglo dovesti i do otpuštanja radnika. 

Splitski poduzetnik i investitor Zvonko Kotarac jučer je za Slobodnu Dalmaciju komentirao trenutačno stanje njegovih hotela Atrium i Amphora. 

–  Ne znam je li nekome možda istekao ugovor, odgovorio je Kotarac na pitanje Slobodne je li ikojeg radnika poslao kući.

Mislim da hotel Atrium nije otvoren, prepustio sam tu odluku upravi hotela. To ovisi o njima… Ali s obzirom na popunjenost, mislim da će u Splitu svoja vrata zatvoriti svi hoteli, rekao je Kotarac Slobodnoj.

Izgleda kako je imao pravo jer se od danas pa do 15. travnja 2020. godine zatvara hotel Le Meridien Lav.

Odgovorno poslovanje kojem je zdravlje naših gostiju i zaposlenika na prvom mjestu potaknulo nas je na donošenje odluke o zatvaranju Hotela. Unatoč velikim gubicima koje već sada bilježimo zbog otkazivanja dolaska gostiju i organizacije kongresa te lošijeg bookinga za nadolazeću sezonu, ovo smatramo jedinom ispravnom odlukom, izjavio je generalni direktor hotela Le Meridien LAV, Arnoud Zaalberg.

Izgleda kako radnici ne trebaju strahovati za svoj posao.

 Unatoč ovoj odluci i neizvjesnoj situaciji oko predstojeće sezone, odlučni smo u namjeri da zadržimo sve zaposlenike u Hotelu. Učinit ćemo sve da to tako i ostane, rekao je generalni direktor. 

POSLJEDNJE DODANO: