Ponovljeno suđenje Paravinji kroz mjesec dana

Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić iz Drniša trebalo bi početi u narednih mjesec dana, doznaje se danas na šibenskom Županijskom sudu.

Prvu glavnu raspravu sudsko će vijeće, na čijem čelu će ponovno biti sutkinja Nivez Nikolac koja je vodila i prvo suđenje te Paravinju osudila na 40 godina zatvora, zakazati čim se oslobodi prvi termin na sudu.

Suđenje se ponavlja sukladno odluci Vrhovnog suda, koju je jučer i službeno primila Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović.

Vrhovni je sud utvrdio da prvostupanjski sud nije uspio dokazati da je Paravinja mladu Drnišanku pokušao silovati u kabini kamiona, te da to čini upitnim i zaključak šibenskog suda o počinjenju teškog ubojstva.

Stoga je odlučeno da se suđenje ponovi, a da se u postupak uvedu i novi dokazi, s obzirom da su posmrtni ostaci Antonije Bilić pronađeni tek nakon završetka prvog suđenja.

Paravinja je ukrcao mladu Drnišanku 11. lipnja 2011. godine u svoj kamion na mostu preko Čikole i otada joj se izgubio svaki trag. Policija ga je optužila za ubojstvo nakon što je njegov kamion, opisa poput onog u koji se ukrcala maloljetnica kobnoga dana, ‘uhvatila’ na nadzornim kamerama. Pretragom kamiona pronađeni su tragovi vlasi i krvi za koje je utvrđeno da pripadaju Antoniji.

Paravinja je uhićen nešto kasnije kod Banja Luke, u lipnju 2011. godine, nakon što je u bijegu proveo četiri dana.

Na prvom suđenju pred Županijskim sudom u Šibeniku proglašen je krivim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, te pokušaj silovanja još jedne djevojke. Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, ali je Vrhovni sud na početak vratio postupak u dijelu koji se odnosi na Drnišanku.

Njezine kosti pronađene su lani na sporednoj cesti pored odmorišta Modruš, odakle je i krenula policijska potraga, inače, najopsežnija potraga za nestalom osobom u povijesti Hrvatske.

POSLJEDNJE DODANO: