Anelka: Ni danas nemam poštovanja prema Domenechu

Francuski nogometaš Nicolas Anelka (35) izjavio je da nimalo ne žali što je na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine izvrijeđao tadašnjeg izbornika ”tricolora” Raymonda Domenecha

Anelka se, podsjećamo, sukobio s Domenechom na poluvremenu utakmice koju su Francuzi izgubili od Meksika (2-0) nakon čega je potjeran kući. Četiri godine kasnije bivši napadač Arsenala, Real Madrida i Chelseaja tvrdi da i dalje nimalo ne poštuje Domenecha kao trenera.

– Uvrijedio sam trenera kojeg je prije toga već uvrijedila cijela Francuska, trenera koji nikad nije osvojio ništa osim druge lige i turnira u Toulonu. On nije znao pobjeđivati. Cijenim ga jer mislim da je dobra osoba, ali nemam poštovanja prema njemu kao treneru – rekao je Anelka u razgovoru za RMC.

Nakon incidenta u Južnoj Africi Anelka je suspendiran na 18 mjeseci čime je završila njegova reprezentativna karijera.

– Nakon što radite s Carlom Ancelottijem i ostalim velikanima, teško je prihvatiti da vas trenira Domenech. Trener koji zahtijeva da ga se poštuje, a on sam ne pokazuje poštovanje prema najboljem strijelcu u povijesti francuske reprezentacije (Thierry Henry, op. a.), ne zaslužuje da ga itko poštuje – zaključio je nogometaš koji je nedavno dobio otkaz u West Bromwichu.

POSLJEDNJE DODANO: