Gorana Rosandić: Željno iščekujem odluku Ministarstva na moj zahtjev za poništenje zabrane lektirnih djela

Županijska vijećnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji Gorana Rosandić iz stranke Centar na Facebooku je objavila sljedeći post:
Već 12 dana čekam odgovor Ministarstva uprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja, na dopis kojim kao županijska vijećnica tražim poništenje Prijedloga Županijske skupštine o zabrani lektirnih djela.
Riječ je, podsjećam, o prijedlogu Domovinskog pokreta da se Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje izda preporuka da nepoćudna djela, odnosno autore koji navodno promiču seksualnu ideologiju, štogod to značilo, izbaci iz škola.
Sporna odluka usvojena je protivno Poslovniku skupštine na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a problematična je i na nekoliko drugih razina.
Naime, ako Županijska skupština želi usvojiti prijedlog kojeg nije podnio župan, predsjednik Skupštine taj prijedlog prije rasprave mora dostaviti županu na razmatranje. Nakon toga župan mu dostavlja svoje mišljenje.
Župan Blaženko Boban nije dostavio svoje mišljenje prije usvajanja odluke. Dobili smo ga tek 15 dana nakon mog formalnog zahtjeva Službi za informiranje, što je potpuno neprihvatljivo i otvara sumnju da je napisano i izdano naknadno.
Vijećnici tijekom pripreme za sjednicu moraju imati sve materijale koji prate točku dnevnog reda, no te materijale također nismo dobili.
Budući da Županija, uz sve navedeno, nije niti nadležna za donošenje odluka iz područja obrazovanja, željno iščekujem odluku Ministarstva.

All

POSLJEDNJE DODANO: