Nazor: Neki igrači izgledaju nemotivirani, to ću iskorijeniti iz kluba

Košarkaši Splita sutra od 19 sati gostuju kod GKK Šibenik u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone. Nakon toga natjecanje nastavljaju u Ligi za opstanak. Žuti su u posljednjoj utakmici doživjeli poraz od Zagreba naGripama, trener Ante Nazor nije bio zadovoljan pristupom svojih igrača zbog čega je danas jasno poručio kako se taj segment mora popraviti u nastavku prvenstva. 

– Gostujemo kod jedne vrlo kvalitetne ekipe koja nije startala u prvenstvu kako je željela, ali promjenom jednog igrača, odnosno dovođenjem playmakera Petanija, ušli su u jednu respektabilnu seriju. Popravili su timsku koheziju, što mi treneri volimo reći, imaju kemiju u momčadi, ali i druge kvalitetne igrače, primjerice Mišića i Bašića na vanjskim, te Šamadana i Vukičevića na unutarnjim pozicijama. Sigurno da će uz taj feedback sa svojim navijačima biti jedan vrlo neugodan protivnik – osvrnuo se Nazor na sutrašnjeg suparnika, a zatim i na svoju ekipu.

– Mi nismo u najboljoj formi, od treće četvrtine protiv Darde i u posljednjoj utakmici sa Zagrebom smo u očitom padu, moramo se mobilizirati i dobro pripremiti za ovu utakmicu. Želimo na najbolji način završiti ovaj prvi dio i pripremiti se za Ligu za opstanak. 

Upitali smo Nazora nedostaje li možda igračima motiva.

– Ne smijemo se baviti motivacijom, ako ćete motivirati radnika da gradi brod ili liječnika da liječi, onda od toga nema ništa. Profesionalac mora biti motiviran od prve do zadnje utakmice. Istina, neki se ponašaju tako, izgledaju nemotivirani, ali ja obećavam da ću to iskorijeniti iz ovog kluba. Zato sam i doveden da uspostavim jednu sportsku kulturu i kulturu ponašanja koje godinama nije bilo u ovom klubu. Moramo se homogenizirati jer se dugo godina stavljalo pod tepih stvar motivacije, a to nije sport, i opet ponavljam, na prvo mjesto moramo staviti odnos prema klubu, jer on drukčije ne može ići naprijed. Svaka sekunda, bilo na treningu, bilo na utakmici, je jako bitna za igrače i to moramo usaditi svima koji obuku ovaj dres – britko je zaključio trener “žutih”. 

POSLJEDNJE DODANO: