Splitov napadač: ‘Igra nam samo pobjeda koja neće izostati ako budemo pravi’

 U posljednjoj pripremnoj utakmici koju su Splitovci igrali s Hrvacama na domaćem terenu, u pobjedi 2:1 Rodić je ugradio dva pogotka, oba jako efektna, pa je pridonio golu Tomičića u Metkoviću, a njegov izostanak u Unešiću protiv Zagore je bio itekakako primjetan. 

Međutim, Rodić se nakon stanke zbog kartona kao i Kapetanović i Mrković, vraća za susret ove srijede s Primorcem u kojemu neće biti centralnoga napadača Primorca koji mora pauzirati. Rodić je kao što je trener Ivan Radeljić u najavi nastavka sezone rekao, da je on doveden s razlogom.

Najprije smo se osvrnuli na dva zahtjevna gostovanja u kojima je Split uzeo četiri boda.

– Iza nas su dva teška gostovanja, a skupili smo četiri boda. Mislim da je teže bilo kod Neretve gdje smo pobijedili nego u Unešiću gdje smo imali inicijativu i šteta je što nismo materijalizirali šanse. Ponavljam da je velika šteta što nismo dobili Zagoru, ali teške su su sve utakmice, pogotovo one izvan Parka mladeži – kaže iskusni Rodić koji je osim u prvoligašima Šibeniku, Rijeci, Istri jedno vrijeme bio i u Hajduku, a najviše je bio u Ukrajini.

Idući protivnik u zgusnutom rasporedu je Primorac iz Biograda.

– Sad igramo kući, favoriti smo i moramo opravdati tu ulogu. Znam da će biti teško, ali naš cilj je kao u svakoj utakmici – pobjeda. Ništa drugo nas ne bi zadovoljilo. Imamo dobru ekipu koja odrađuje sve trenerove zadatke. Igra nam samo pobjeda koja neće izostati ako budemo pravi. Gledajući zadnja dva kola, moj zaključak je da imamo najbolju momčad u ligi – kazao je Rodić

Ono što je posebno plijeni kod vas je povratna trka, bilo je komentara na splitovu Facebooku u stilu „dragi, na koji pogon ideš…“ nakon generalke s Hrvacama.

  To je nešto što me krasi kroz čitavu moju karijeru, borbenost i trka. Na krilu najviše mogu dati, no mogu odigrati i u samoj špici ako to trener od mene traži. Sad imam 35 godina, malo je to špartanje gore-dolje „kalalo“, ali u ekipi su mladi momci kojima mi stariji svojim primjerom trebamo pokazati kako se ponašati na terenu i izvan njega. Mladi momci bi se trebali ugledati u nas par starijih. Kako mi radimo na treningu, rade i oni, ali za sada svima idu pohvale.

 Kako je uopće došlo do prelaska? 

 – Posljednjih pola godine sam s čelnim ljudima Splita razgovarao o mogućem dolasku. U prvom dijelu sam im rekao da još nije sazrelo vrijeme za dolazak, no onda se promijenilo da mi se privatni planovi nisu slagali s drugom ligom, čestim izbivanjem od kuće po nekoliko dana zbog gostovanja. Odeš u Zagreb, Bijelo Brdo, nema te dva-tri dana, tako da mi to više nije odgovaralo. Imam osmogodišnjeg sina, a supruga otvara dućan s ukrajinskim brendovima, pa se moram posvetiti njoj zbog jezika da joj budem na raspolaganju, kada što bude trebalo prevoditi.

 Davno ste bili u Hajduku, žalite li što niste dali više ili dobili više prilika?

  Bio sam u Poljudu u turbulentnom razdoblju, to je bilo 2010. godine. Možda sam mogao više, možda nisam. Kad me god netko pita o Hajduku, kažem da je to iza mene i ne želim se prisjećati. Bilo je lijepo, kratko je trajalo.

Gdje se vidite sa Splitom koji želi viši rang?

 – Definitivno se ponovno vidim u drugoj ligi, inače ne bih ni dolazio, vodeći ljudi Splita su mi izložili plan i program. Sigurno ne bih dolazio igrati treću ligu, još godinu dvije. Imamo jako dobru momčad za drugu ligu, ova ekipa pripada samom vrhu treće lige. Mislim da bi bio neuspjeh ako ne izborimo viši rang.

Na polovici ste tridesetih, danas gledamo Messija, Ronalda i Ibrahimovića koji isto igraju u poznijim godinama. Koliko mislite još igrati?

  Stvarno se danas igrački vijek produžio. Hvala Bogu da me zasad zdravlje služi, Svaki dan govorim Bože zdravlja, pa dok dura, dura. Ali trenutno uživam u  nogometu i nemam još namjeru prestati.

Jeste zacrtali osobni cilj po pitanju golova?

  – Nemam neki posebni cilj, treba dati sve od sebe, pa onda će i golovi doći. Glavni cilj je domoći se druge lige. 

Kako vam je u Parku mladeži?

   Sve mi se čini dobro, Split je bio dugo u Prvoj ligi, igrao Europu kada su bili najjači. Split kao Split ima ime, a nadamo se da ćemo ga mi vratiti tamo gdje i pripada – poručio je Rodić.

POSLJEDNJE DODANO: