TK Split: Račune plaćamo na vrijeme, broj djece se povećava, a planiramo i organizaciju ITF turnira

Nedavno smo pisali o tome kako se Tenis klub Split nalazi u postupku predstečajne nagodbe kroz koju se trofejni splitski klub želi ispraviti dugogodišnje propadanje uzrokovano financijskim i organizacijskim rasulom. Nova uprava na čelu s predsjednikom Željkom Matutinovićem i direktorom Borisom Kukočem već je poduzela prve korake i pokrenula niz aktivnosti koje najavljuju bolje dane za splitski tenis. 

Ukupni dugovi kluba kreću se u visini od četiri milijuna kuna, a nova Uprava se nada da će kroz Plan financijskog restrukturiranja vrlo brzo doći na pozitivnu nulu. 

– Kroz ovih nekoliko mjeseci uspjeli smo posložiti tekuće poslovanje kluba tako da se sve plaće i računi servisiraju i prije rokova. U školu tenisa upisalo se ukupno sedamdeset novih polaznika, a oformili smo i školu tenisa za odrasle koja već sada broji 15 polaznika. Treba istaknuti da smo u funkciju stavili i rasvjetu na tri terena koja nisu bila osvijetljena posljednjih nekoliko godina – kazao nam je direktor kluba Boris Kukoč. 

Do kraja ljeta Tenis klub Split provest će niz zanimljivih aktivnosti. 

– Od 16. travnja do 18. travnja organiziramo kamp Dalmatinskog teniskog saveza za najbolju djecu Dalmacije u uzrastu od 12 do 14 godina. Nakon toga Borna Ćorić bi trebao doći u Split i kod nas odraditi pripreme za zemljanu sezonu. Njegov dolazak svakako će izazvati zanimanje djece, a to bi se trebalo dogoditi početkom svibnja. Osim toga, već smo prije najavili organizaciju ljetnog kampa koji će trajati od 11. do 14. kolovoza, a jedan od demonstratora biti će Goran Ivanišević. Ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujemo na podršci – ističe Kukoč. 

Sljedeće sezone na Zenti bi se trebao organizirati muški i ženski ITF turnir 10000.

– Radi se o najnižem rangu profi turnira i naša je želja da ga dovedemo u Split, ali još uvijek smo u pregovorima. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome – zaključio je Kukoč koji se na kraju zahvalio Mariju Šariću, šefu struke, koji uvelike pomaže Upravi u funkcioniranju kluba. 

POSLJEDNJE DODANO: