Avionom koji se srušio upravljao iskusni pilot: Letjelica potpuno uništena, a on je preživio!

Danas, u 11,50 sati, policija je zaprimila dojavu da je u blizini aerodroma „Sopot“, spram Vinkovaca,  došlo do pada lakog sportskog zrakoplova. 
Policija i hitna medicinska pomoć su odmah intervenirali i na mjestu događaja utvrdili da je u letjelici bila jedna osoba koja je ozlijeđena te je prevezena u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima.
Policija je o događaju promptno izvijestila nadležno državno odvjetništvo te Komisiju za izvanredne događaje u zračnom prometu. 
Na mjestu događaja se provodi očevid.  

24sata pišu da je zrakoplovom upravljao iskusni pilot Josip Juriš (67), umirovljeni profesor iz Osijeka. 

Juriša je, leteći u subotu tijekom prijepodneva, iznad vinkovačkog kraja, iznenada izgubio kontrolu nad malim sportskim avionom SILA 450 i ubrzo se sručio na tlo s 50-ak metara visine. Vidjele su to njegove kolege piloti koji su se toga dana okupili na malom sportskom aerodromu Sopot nedaleko Vinkovaca i u šoku su potrčali do mjesta pada nadajući se najboljem.
Upravo se najbolje i dogodilo jer je Juriša, zahvaljujući pukoj sreći, preživio pad. I ne samo to, prošao je (samo) sa slomljenom nogom i natučenim prsima. Prevezen je hitno u vinkovačku bolnicu gdje mu je pružena pomoć. – pišu 24sata.

Pilot je, zajedno s ostalim kolegama pilotima iz okolice, bio naš gost povodom Vinkovačkih jeseni. Svake godine u ovo vrijeme organiziramo druženja pilota i revijalna letenja. Većina nas je letjela taj dan i kad je kolega iz Osijeka uzletio u SILI, sve je bilo u redu. Letio je u ‘školskom krugu’ i u trećem zaokretu dogodila se, ništa drugo nego, pilotska greška i izgubio je kontrolu i pao. Pozvali smo Županijski centar 112 i veoma brzo na teren je došla Hitna i policija. Odahnuli smo kada smo vidjeli da nam je prijatelj živ i da od vidljivih ozljeda ima polomljenu nogu. Avion je posve uništen i zbog toga je čudo veće – kaže Milan Mravinac iz Vinkovaca, upravitelj sportske zračne luke i tajnik Zrakoplovnog kluba Vrabac dodajući kako se radi o iskusnom pilotu.

POSLJEDNJE DODANO: