Martino: Ja sam odgovoran za Barceloninu sezonu

Unatoč pobjedi protiv Athletic Bilbaa u sinoćnjem susretu španjolskog prvenstva Gerardo Martino i dalje smatra kako on snosi odgovornost za neuspješnu Barceloninu sezonu…

Kup kralja i Ligu prvaka Barcelona je izgubila, ostalo je još prvenstvo gdje su šanse za naslov male. Barcelona treba poraze madridskih klubova Atletica i Reala, a Gerardo Martino bez obzira na završetak sezone preuzima potpunu odgovornost za rezultat.

– Sve što možemo u ovom trenutku je pokušavati pobjeđivati i nadati se kiksevima Atletica i Reala. Naslov prvaka promijenio bi pogled na sezonu, sali neće promijeniti moje mišljenje. Svjestan sam da je Barcelona pobjeđivala prije nego što sam ja došao, a sada nije tako i za to preuzimam odgovornost – rekao je Martino nakon pobjede protiv Baska.

– Igrali smo dobro, ali nismo mogli realizirati brojne prilike. Ispriječili bi se vratnica ili vratar, jednostavno nas nije htio gol. Dobra je stvar da poraz od Granade očito nije negativno utjecao na momčad, imali smo igru, odlične asistencije i puno prilika.

Cesc Fabregas zaradio je zvižduke navijača, no Martino ne smatra da će to previše utjecati na njega.

– Nemam neko posebno mišljenje o tome. Cesc je vrlo hrabar igrač i ne boji se uzeti loptu. On je sjajan karakter, uvijek želi igrati i ne boji se pogreške.

Posebno dobru utakmicu odigrao je Lionel Messi koji je i donio pobjedu Barceloni fantastičnim slobodnim udarcem.

– Uvijek je teško kada se momčadi brane s puno igrača, Messi nije nešto posebno mijenjao svoju igru, no ovdje se jednostavno osjećao nešto bolje. Nismo posebno razgovarali uoči ovog susreta, nije bilo razloga za to, razgovaramo o nekim drugim stvarima. Znam da će od 100 utakmica u njih 99 odigrati dobro. ovo je bio težak tjedan za njega i drago mi je što je odlučio utakmicu – dodaje Martino.

POSLJEDNJE DODANO: