HSLS: Splitu ne treba novi stadion, nego obnovljeni Poljud!

Predsjednik splitskog HSLS-a, Hrvoje Bašić, osvrnuo se kako splitska vlast pored drastičnih poskupljenja i ostalih problema, planira graditi novi stadion.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dok drugi gradovi traže načine kako pomoći građanima i poduzetnicima zbog drastičnog poskupljenja dobara, usluga i energenta, splitska gradska vlast u bandićevskom stilu planira gradnju novog stadiona. I to u samom centru grada. 

Postoje prioriteti, a udaranje na emocije ljudi može se vratiti kao bumerang. Ako možete od građana i poduzetnika tražiti da stegnu remen i pripreme se za nove namete, počevši od poskupljenja odvoza otpada koje ste opet najavili, onda je apsolutno neodgovorno i neozbiljno izlaziti s ovakvim idejama u javnost. 


Ideja javne garaže, druge scene HNK, uređenog pazarića i zelenila je na Starom placu je dobra, ali novi stadion, pa makar on bio „privremeno rješenje“ dok čekamo obnovu Poljuda, preskupo je! Može se privremeno igrati i u Dugopolju. 


Da ne govorimo o narušavanju vizure i kvalitete života tamošnjih stanara, manjku komercijalnog sadržaja koji isplaćuje tako veliku investiciju, kao i prometnoj infrastrukturi… Pa pola splitskih kvartova nema dječje igralište! Radije se pozabavite probijanjem Manđerove ulice jer ne postoji niti jedan suvisli razlog da taj stadion bude dole. 


Zato, između onoga što već imamo i onoga o čemu samo maštamo, trebali bi izabrati ono što je već tu i što godinama čeka na obnovu. Splitu ne treba novi stadion, nego obnovljeni Poljud! 


To bi bilo razumno prema građanima čiji novac trošite i takvu odluku bi donio dobri gospodar.


 Stoga vas pitam gradonačelniče, obzirom da vrlo često u komunikaciji koristite riječ ‘pravedno’ – koliko je ta ideja novog stadiona zaista pravedna prema svim onim „malim“ ali vrlo uspješnim sportovima u Splitu, koji se godinama nadaju mrvicama s gradskog stola? Pitam onako, za prijatelje!


POSLJEDNJE DODANO: