Šokantna saznanja o splitskom aktivistu: ‘Bojan Ivošević je predstava za javnost, delinkvent koji sad svakome ‘vadi mast’!

Pričom o Bojanu Ivoševiću, za kojeg se već duže vrijeme nagađa kako će u političku arenu za lokalne izbore, taknuli smo u osinje gnijezdo. Ovih je dana taj razgovor od prošlog ponedjeljka poprimio svoj nastavak. Pojavila se osoba koja dobro zna pozadinu priče o aktivistu kojeg uspoređuje sa Slavkom Paraćem, vojvođanskim borcem za pravdu koji je imao vremena za svakoga.
Informacije kojima raspolaže nisu nimalo bezopasne, želio ih je otkriti za DalmacijaNews. Štoviše, sve potkrijepljeno, poznato redakciji.
– To je sve jedno klupko, priča koja je predstava za javnost. Daleko je to od istine, Bojan je delinkvent koji je, kada nije uspio dobiti neki gradski ili državni posao, postao čovjek koji svakome ‘vadi mast’ i upozorava na neke nepravilnosti i namještanja – kaže anonimni izvor.

– Čovjek je od ekstremne desnice i crne kronike došao do ikone ljevice i borca za pravdu – nastavlja naš sugovornik dok nam govori zanimljive podatke, više njih. Imalo se što za čuti i vidjeti.

Skinut ću ti glavu s ramena…

Bojan Ivošević kao 20-godišnjak se sukobio s maloljetnikom koji je, nakon Ivoševićeva napada, završio s lakšom tjelesnom ozljedom. Prvo su razmijenili uvrede, potom mu je Bojan šakom ozlijedio oko.
Četiri godine kasnije nastavljaju se epizode koje su završavale u policijskim biltenima. Ivošević i još jedan muškarac završili su s prijavom zbog remećenja javnog reda i mira, isto što se dogodilo i u srpnju 2015. godine. Aktivist je bio vojnik na Peristilu, angažiran od splitskog HNK pa je na dolazak drugog vojnika, koji ondje nije bio ‘službeno’, zaprijetio kako će mu ‘skinuti glavu s ramena‘.Nešto ranije te sporne 2015. u lice se unio i odgurivao je svog poznanika pa kao epilog svega dobio ‘čestitku’ od 600 kuna i zabranu približavanja.

– Vjerujem kako će on sve opravdavati kao prošlo svršeno vrijeme, ali takvo preobraćanje može samo doći od Boga – podrugljivo nam govori naš anoniman izvor.

Cijena poštenja i morala je tako nisko pala?

Ivošević je, politički gledano, pokušao ‘pokucati na mnoga vrata‘. Na listi HSP-a, koju je vodio Miro Stolić, na kotarskim izborima 2010. godine bio je na šestoj poziciji. Nova avantura stigla je samo s novim raspisivanjem kotarskih izbora pa je 2014. Ivošević osvanuo na listi SDP-HNS-HSU koju je, u kotaru Grad, ‘nosio’ Boris Bulović.
I dok je na poziciju gradonačelnika stigao Ivo Baldasar, Ivošević je bio tajnik Foruma mladih u gradskom SDP-u. 2014. godine izabran je i u Savjet mladih grada Splita, ali onda je sve krenulo nizbrdo jer je mladi socijaldemokrat nešto kasnije izbačen iz stranke, doznajemo, zbog svog incidentnog ponašanja.
– Postoje granice ponašanja, a on te granice prelazi. Svi mi možemo kritizirati i ukazivati na neke probleme, ali krajnje je neukusan način da se poziva na linč. Jedna od njegovih ekspedicija bila je i ona kada je Petru Škoriću došao u ponoć na kućnu adresu. Užas – priča nam jedan od njegovih kolega aktivista.Čini se kako je i ovaj slučaj sličan tezi kako su igre za moć zapravo igre gladi, one u kojima ljudi jedu ljude, dok narod gladan promatra.

POSLJEDNJE DODANO: