Genetički modificirani kukuruz koristi se još od 1996. godine za prehranu stoke.
Danas u SAD-u takav način prehrane predstavlja 90% od ukupne hrane za stoku. Od uvođenja GM kukuruza, takvu prehranu prate kontroverze, nepovjerenje dijela javnosti i briga za zdravlje.
No svi “dokazi” protiv GMO-a temelje se na osobnim svjedočanstvima, napisima u novinama, a ne na znanstvenim studijama koje su recenzirane i obavljenje na ispravan način.
Alison Van Eenennaam sa Sveučilišta u Kaliforniji vodila je sveobuhvatnu analizu zdravlja stoke između 1983. (13 godina prije uvođenja GMO-a) i 2011. godine na čak 100 milijardi životinja koje su jele trilijune obroka genetski modificiranih organizama, prenosi Čuda prirode.
Studija je u konačnici dokazala da GM hrana nema negativni utjecaj na životinje, te da su životinje jednako zdrave kao i one koje takvu hranu nisu jele.
Znanstveno istraživanje objavljeno je u znanstvenom časopisu Journal of Animal Science.
Ova studija nije jedina koja je došla do ovih rezultata. Slično je napravio i znanstvenik sa Sveučilišta u Perugiji, kada je objavio osvrt na 1783 istraživanja koja su vršena kroz period od 10 godina, a željela su proučiti utjecaj GMO-a na zdravlje.
Ni tada nije bilo potvrde ni dokaza da GMO čini ikakvu štetu stoki koja se hrani njome.