Dok nam vrućina sjedi za vratom, a u moru se možemo teško rashladiti, možda u kuhinji možemo napraviti nešto što će biti lagano i ukusno. Rižoti su prava poslastica posebno zato jer je riža uz pšenicu najvrednija žitarica na svijetu te je hranjiva i lako probavljiva. Zato ju je odlično napraviti s piletinom koja sadrži masti koje neće utjecati na povišenje kolesterola u krvi, a također je dobra zbog izvora vitamina B koji održavaju metabolizam.
Pileći rižot- SASTOJCI:
– Mrkva
– Crveni luk
– Papar
– Riža
– Piletina
– Sol, vegeta
– Crvena paprika
– Pasterizirana rajčica
NAČIN PRIPREME:
Lagano popržiti sitno isjeckanu mrkvu i crveni luk. Nakon toga dodati, pola pileta narezanog na komade. Sve lagano dinstati, upržiti dok sva voda ne ishlapi. Dodati punu žlicu crvene paprike i promiješati. Zatim, dodati pola pasterizirane rajčice cca. 20ml, miješati i doliti još vode dok piletina ne omekša. Uzeti riže po želji, dobro je oprati i dodati u toć i stalno miješati i lagano nadolijevati vodu jer riža brzo popije vodu. Kad je riža gotova nasjeckati peršin i poklopiti. Rižot mora biti poklopljen barem 10 minuta prije serviranja.
DOBAR TEK!