Boban: ‘Nemam jahte, nemam vikendice, nemam stana!’, komentirao je i namještanje natječaja u Domu zdravlja

Slučaj Josipe Rimac potresao je Hrvatsku. Dok se cijela zemlja borila s koronavirusom niti koruptivna hobotnica nije mirovala pa je tako bivša kninska gradonačelnica, uz još nekoliko suradnika, svoje ljeto dočekala iza rešetaka.

Uz korupciju i slučaj vjetroelektrana jedno od pitanja na sučeljavanju na našem portalu bilo je i bi li, prisutni kandidati, odstupili s pozicije ako se protiv njih pokrene istraga?

Martin Pauk (Desna liga): Meni se to ne može dogoditi jer pazim što pišem i što potpisujem.

Jozo Ribičić (Domovinski pokret): Istog trenutka bih odstupio. To je pitanje obraza, pitanje države, obitelji koju kao otac zastupam i sigurno si ne bih dopustio nešto takvo.

Blaženko Boban (HDZ): Ja bih odstupio istog časa. Kao gradonačelnik Solina sam postao saborski zastupnik i odstupio sam s tog mjesta. Po prvi puta ću nešto kazati – nemam jahte, nemam vikendice, nemam stana i od 2005. ovaj čovjek nema promet nekretnine. Nijedne.

Ante Pranić (Koalicija centra): Ja sam saborski zastupnik i živim s roditeljima i nema tu izuzimanja da taj netko nije koruptivan. Odstupio bih odmah, znaju to svi u gradu Vrgorcu gdje smo povećali transparentnost na najveću moguću razinu.

Ivana Marković (RESTART): Odstupila bih odmah. Sve sam stekla svojim radom. U svom poslu nisam bila prisutna kod otvaranja nijedne javne nabave.

Ante Kujundžić (Most): Odstupio bih iz moralnih razloga.

– Potencijalna opasnost za korupciju je kod svih onih dužnosnika koji u istom vremenu obnašaju više dužnosti. Ne mogu shvatiti da je toliko dužnosti moguće obnašati u istoj osobi?, pitao se Boban u replici Anti Praniću.

Gradonačelnik Vrgorca žustro mu je odgovorio:
– Ja nemam nijednu audio snimku za namještanje natječaja. Posebno namještanje natječaja za Dom zdravlja.

Boban je kratko odgovorio.
– Nekidan je došlo rješenje sa Suda da sam bio apsolutno u pravu jer nisam ja namještao natječaj nego je on sam od sebe poništen.

POSLJEDNJE DODANO: