MLADI UMOVI MIJENJAJU DRUŠTVO Mario Ljubičić iz Runovića i njegov elektrobicikl GuideB

Mladi umovi mijenjaju društvo. Rečenica je to koja sa svega četiri riječi opisuje mladog Marija Ljubičića, inovatora iz Runovića koji je danas poslijepodne na vidilici Modrog jezera predstavio elektrobicikl GuideB.

Mario je 23-godišnji student koji je pokrenuo vlastitu tvrtku koja se bavi proizvodnjom električnih bicikala. Od svog rođenja živi u Runoviću, a ako je suditi po planovima i neustrašivoj volji koja krasi ovog mladića, ondje će i ostati živjeti.

– Oduvijek želim ostati u svom kraju, boriti se tu, trošiti ovaj zrak koji posebno inspirira te poštivati svoje i tuđe, zaposliti sebe i druge. Tako sam uvidjevši da u Hrvatskoj raste turistička potražnja prilagodio svoj novi proizvod. Spojio sam potražnju sa onim što mi najbolje ide, govori nam mladi inovator.

Iako je koronavirus zaustavio turiste, perspektivne poglede sveo na minimum, potpuno drugačije na sve gleda Mario koji je pravog vodiča smjestio u svoj bicikl.
– Turisti se žele rekreirati, žele istraživati, žele čuti više o mjestima i lokacijama koje posjećuju, žele se bolje snalaziti u tim krajevima, osjetiti mir i ljepotu kraja, probati gastronomsku ponudi i igrati se. Sve to nudi naš bicikl. Za prvi prototip GuideB bicikla bilo mi je potrebno oko mjesec dana. Ja radim dizajn, mehaniku I elektroniku, a moj rođak Ivan je zadužen za ono najvažnije – softver, dodaje nam Mario.

Za testni primjerak Mariju je trebalo oko pola godine. Ako je suditi po najavama brzo će krenuti i proizvodnja, a onda će i Imotski, uz već nadaleko poznate Mercedese, spomenik moći napraviti i biciklu te mladom inovatoru s krša, Mariju Ljubičiću.

POSLJEDNJE DODANO: