Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b17841e2af47fd7128b47e8/80

World Top Model Croatia 2018.: Moda, ljepota, umjetnost i glazba u čarobnoj Korčuli

Za dobru glazbu zadužen je Jacques Houdek koji će publiku razveseliti svojim novim hitovima i mlada jazz pjevačica Dora Škender, a voditeljska uloga povjerena je doajenu izbora ljepote, šarmantnom Borisu Kosmaču

Natjecanje za prestižnu titulu World Top Model Croatia 2018. dovodi slijedeći tjedan u Korčulu spektakularnu karavanu mode, ljepote, umjetnosti i glazbe.

“Veselimo se još jednom finalu izbora za World Top Model Croatia u čarobnoj Korčuli, a posebno pripremama u koje smo, u suradnji s Turističkom zajednicom, ugradili niz zanimljivih događanja za naše natjecateljice poput vođenog razgleda grada te posjeta manifestacijama “Okusi Korčule” i “Moreška – viteška igra”. Prigoda je ovo da djevojke iz Hravtske i naše gošće iz regije upoznaju bogatu povijest i ljepote otoka i grada Korčule.” – kaže organizator I voditelj  projekta Robert Šerbec.

Četrnaest manekenki na ovaj izbor poslale su modne agencije iz cijele Hrvatske, a domaćim ljepoticama pridružit će se kao specijalne gošće i pobjednice nacionalnih izbora Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Djevojke će se u resortu Port 9 pet dana pripremati za veliku završnicu koja se 16. lipnja održava u Centru za kulturu pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Korčule i Turističke zajednice Korčule.

U međunarodnom žiriju Charles Bilich i  Steve Ravic

Inspiraciju povjesnom Korčulom i ljepotom natjecateljica potražit će i glasoviti slikar Charles Bilich koji će na izboru sudjelovati kao član žirija. Osim njega, iz Australije stiže još jedan svjetski poznati umjetnik hrvatskih korijena, redatelj i producent Steve Ravic. Tešku zadaću ocjenjivanja manekenki imati će I vlasnik svjetske licence WTM Fiore Tondi i direktor Croatia Busa Marko Zelenika, vlasnik najpopularnijeg modnog portala Cromoda Zlatan Ovčina I booker modne agencije Major Model Managenent iz Milana, a žirijem će predsjedavati vlasnica licence World Top Model Croatia Sandra Šerbec.

Jacques i ove godine u Korčuli

Za dobru glazbu zadužen je Jacques Houdek koji će publiku razveseliti svojim novim hitovima i mlada jazz pjevačica Dora Škender, a voditeljska uloga povjerena je doajenu izbora ljepote, šarmantnom Borisu Kosmaču. Da su vrhunske manekenke djevojke će pokazati u večernjim haljinama dizajnerice Ane Edišar i njenog brenda AE design, ljetnoj kolekciji Ive Karčić i kupaćim kostimima Galeb. Uz  prekrasne kreacije djevojke će nositi torbe Bags by Kristina dizajnerice i fotografkinje Kristine Fazinić i cipele Högl, a sve će biti začinjeno šminkom koju potpisuje tim Red Lips, frizurama pod pokroviteljstvom brenda Montibello i njegom koju osiguravaju Institut za ljepotu Dharma i kozmetika Bahelle.

hr Wed Jun 06 2018 08:45:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ae7023f2af47fbba38b4574/80
Foto: Pixabay

Nikad ne biste smjeli jesti dobro pečeni odrezak, evo zašto...

Da bi bila jestiva i zdravstveno ispravna piletina i svinjetina mora se dobro ispeći. No kad junetine srednje pečen odrezak je najbolje rješenje.

Možda se od djetinjstva naučili da svaki komad mesa mora biti dobro ispečen, no chefovi tvrde da kod junetine ne smijemo pretjerivati s termičkom obradom.

Štoviše, naveli su četiri razloga zašto ne bi smjeli jesti dobro pečeni odrezak od junetine. 

1. Upropaštavate kvalitetu mesa 
Drugi komadi mesa namijenjeni su kuhanju, pečenju i pirjanju, no juneći odrezak je kvalitetan dio koji treba pažljivo termički obrađivati na štednjaku ili roštilju.

Slavni kuhari tvrde da je juneći odrezak kroz cijeli proces proizvodnje, od uzgoja do tanjura, namijenjen da bude pripremljen srednje pečen ili krvav. 

2. Meso postaje tvrdo i neukusno 

Pretjerana termička obrada će presušiti juneći odrezak te mu uništiti okus. Optimalno pečen odrezak trebao bi se topiti u ustima te biti sočan. 

3. Bacate novac u smeće 
Kvalitetni juneći odresci poput primjerice rib-eyea su skupi, pa ako ih pripremate na pogrešan način, ili to tražite od osoblja u restoranu, zapravo bacate novac u smeće.

Za manje novca moguće je kupiti drugi tip odreska ili komad mesa koji podnosi dugotrajniju termičku obradu. 

4. Ne poštujete domaće stočare 
Iza kvalitetnog junećeg odreska skriva se velik rad i mnogo utrošenog vremena lokalnih stočara. Upravo zato uništiti kvalitetno meso pretjernom termičkom obradom smatra se kao uvreda vrijednim ljudima koji su se trudili napraviti dobar posao, piše punkufer.hr

hr Sun Jun 24 2018 14:10:33 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a6466ceb9e03e15558b4590/80
Foto: PIXABAY

Hrana koja opušta poput četveroručne masaže

Stresna svakodnevica utječe na čovjekovo zdravlje, uzrokuje glavobolje, želučane tegobe, pojačano kucanje srca i nesanicu.
Zašto se protiv ovih negativnih posljedica ne biste borili hranom? Donosimo vam popis sedam antistres samuraja koje će vam opustiti sve grupe mišića u tijelu!

1. Smoothie od banane i kave

Smutite smoothie od kave, sojinog mlijeka, zrele banane te malo gorkog kakaa. Ova kombinacija povećava razine serotonina i dopamina u tijelu, snižava krvni tlak te je idealno rješenje za tekući obrok prije odlaska na posao.

2. Zobena kaša sa cimetom
Konzumacija vruće zobene kaše potiče izlučivanja serotonina, kojeg nazivaju i hormonom dobrog raspoloženja. Zob je prepuna prehrambenih vlakana koji sporo otpuštaju energiju u tijelu i uravnotežuju količinu šećera u krvi. Dodajte kaši malo cimeta, jer ovaj začin smanjuje frustriranost, te žlicu meda - prirodnog osnaživača imuniteta. 

3. Tamna čokolada s bademima 
Jedite tamnu čokoladu s visokim postotkom kakaa i bademe jer je riječ o moćnoj kombinaciji koja smanjuje stres, snižava krvni tlak, daje energiju i pomaže boriti vam se s depresijom.

4. Orašasti plodovi i koštice 
Zgrabite kombinaciju pistacija, badema, oraha i bućinih koštica kako biste se opskrbili vlaknima, antioksidansima i nezasićenim masnim kiselinama koje opuštaju tijelo od napetosti i poboljšavaju raspoloženje. Pripazite samo da ne pojedete više od nekoliko komadića spomenutih plodova jer je riječ o vrlo kaloričnim namirnicama. 

5. Grickajte mrkvu 

Jeste li onaj tip osobe koja jede sve pred sobom kada je pod stresom? Ponekad će vam u borbi protiv stresa pomoći i sam čin žvakanja nečeg hrskavog. Umjesto čipsa i drugih nezdravih grickalica - vi zagrizite svježu mrkvu.

6. Čips od kelja 
Od listova svježeg kelja i malo maslinova ulja napravite hrskavi čips iz pećnice. Kelj je supernamirnica koja sadrži mnoštvo hranjivih tvari koje jačaju imunitet, olakšavaju prehranu i snižavaju krvni tlak. Kelj je i odličan izvor karotenoida, spoja koji je povezan s optimističnim razmišljanjem. 

7. Pijuckajte vino 
Ispijanje manjih količina alkohola snizit će krvni tlak te vas opustiti od napetosti. Vino je prepuno flavonida i antioksidansa koje osnažuju imunitet i sprečavaju neke bolesti. Držite se kratkih gutljaja i jedne čaše – i tako se opustite od posla na kraju dana, piše punkufer.hr
hr Sun Jun 24 2018 12:51:11 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2e9f0f2af47f53428b4770/80
Foto: Pixabay

I YouTube uvodi mogućnost naplate sadržaja?

Tek što smo doznali kako će Facebook početi administratorima grupa nuditi mogućnost naplate članstva, slična vijest dolazi i iz Googleovog YouTubea

 Autori koji na ovom servisu zarađuju od svojih video uradaka do sada su se morali oslanjati na prikazivanje oglasa i monetizaciju videa koju je nudio YouTube, no nisu svi bili zadovoljni prihodima koje su tako ostvarivali, ali niti politikom YouTubea koji ponekad ukida monetizaciju. Podsjetimo, nezadovoljstvo zaradom bilo je i motiv za oružani napad u sjedištu ove kompanije ranije ove godine.

YouTuberi koji su željeli zarađivati više morali su tražiti sponzore za svoj rad ili pak skupljati donacije na Patreonu i sličnim stranicama. Međutim, od sada će moći do dodatne zarade i putem samog YouTubea. Ova mreža, naime, uvodi novi način financiranja autora koji se neće više oslanjati na oglašivače.

Vlasnici kanala moći će ubuduće stvarati vlastiti “premium” sadržaj i naplaćivati pristup svojem kanalu. Mjesečna bi pretplata trebala biti 4,99 dolara, a za nju bi gledatelji dobivali ekskluzivan sadržaj – od uobičajenih videa, preko prijenosa uživo, pa sve do emojija, stickera, i sličnih digitalnih sitnica.

Autorima koji su posljednjih mjeseci testirali ovu opciju prihodi su se povećali, pa se u YouTubeu nadaju kako će i mnogi drugi biti zadovoljni novim načinom zarađivanja. Od naplaćenog iznosa autorima će ići 70%, dok će YouTubeova provizija iznositi 30%.

Dodatno, YouTuberi će moći na ovoj platformi i prodavati razne promotivne materijale, poput personaliziranih maskica za mobitele, šalica i slično (što će za sada biti dostupno samo američkim autorima), piše Bug.

hr Sat Jun 23 2018 21:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2e82ab2af47f49468b467a/80
Foto: Pixabay

Japanke ne biste nikako trebali nositi cijelo ljeto

Premda ravna ljetna obuća nikad nije bila popularnija, već se dugo vrijeme vode rasprave o tome koliko je zapravo ona loša za stopala

Popularne japanke, plastične ili gumene šlape za plažu ili natikače s krznom, koje su veliki hit unazad nekoliko sezona, bez sumnje su hit obuća koja se savršeno uklapa u mnoge ljetne kombinacije, ali su stekle lošu reputaciju zato što ne pružaju pravi oslonac za stopala. Kao rezultat toga noge su izložene većem pritisku i moraju napornije 'raditi' kako bi pružile oslonac tijelu. Osim toga, ukoliko ih često nosite, osjetljiva koža stopala brže će se isušivati.

Ipak, stručnjaci se slažu kako nošenje ovakve obuće ima i svoje prednosti, poput toga da ukoliko ih nosimo povremeno i bez pretjerivanja daju slobodu vašim stopalima te ne ograničavaju poput drugih vrsta zatvorene obuće - dakako ako u npr. japankama ne pješačite nekoliko kilometara.

Liječnici kažu kako uvijek pri kupnji trebamo dati prednost natikačama koje su anatomski oblikovane i imaju čvršći oslonac kako nam se noge ne bi umarale u njima. U ovakvu obuću vrijedi uložiti više novca, dodaju, kako ravne natikače ne bi uzrokovale probleme sa stopalima ili mrske žuljeve i natiske pa birajte modele provjerenih brendova.

Kako bi se spriječilo pretjerano isušivanje stopala, nemojte zaboraviti na hidratiziranje kože kvalitetnim kremama, a radi prevencije žuljeva na stopalima prilikom nošenja ljetne obuće stavite malo pudera ili dezodoransa za noge. - piše tportal.

hr Sat Jun 23 2018 19:26:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .