Jak vjetar i snijeg od četvrtka diljem zemlje: Zabijelit će se i unutrašnjost Dalmacije

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom, a u unutrašnjosti vjerojatno i susnježicom i snijegom. Uz obalu će puhati umjeren, mjestimice i jak istočnjak i bura, a prema otvorenom moru jačat će jugo, pa će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 5 °C, a najviša dnevna od 4 do 9 °C.

I na jugu Hrvatske promjenljivo, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Prema otvorenom moru puhat će umjereno i jako jugo.

U petak i subotu prijepodne najbolje ne putujte kroz gorje. 

Na kopnu će do nedjelje biti većinom oblačno uz snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, debljeg u gorju. U petak više snijega u sjeverozapadnim krajevima, a u subotu u gorju i na istoku zemlje. Od nedjelje smirivanje i djelomično razvedravanje, ali uz vrlo hladna jutra.

Do nedjelje na sjevernom Jadranu hladnije, uz umjeren i jak istočnjak i buru, a ponegdje je moguć i snijeg nošen burom. No većinom će padati kiša, kao i u Dalmaciji, gdje će uz jugo biti toplije, i to osobito južnije od Splita. Mjestimice su mogući i obilniji pljuskovi, praćeni grmljavinom. Na sjevernom Jadranu bura će ponovo pojačati u utorak. S tom burom će biti puno manje problema nego s ovom do nedjelje, kada će more biti i valovito, povremeno i jače valovito, javlja HRT.

POSLJEDNJE DODANO: