Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/578fda32d84d64c9578b45e2/80

Destinacije za uživanje u hrani

Od kada je društvenih mreža, hrana je postala sve popularnija na Instragram profilima kako svjetskih travel bloggera tako i uobičajenih ljudi. Booking.com predstavlja popularne destinacije za uživanje u hrani i uz to dijeli savjete kako imati što uspješniju sliku hrane.

Gotovo polovica (44 posto) svjetskih putnika voli otkrivati lokalnu hranu pa je kušanje lokalnih specijaliteta u gastronomskim središtima diljem svijeta poslastica kojoj se brojni putnici iznimno vesele. Više od polovice ispitanika (51 posto) uživa u lokalnim specijalitetima unutar 24 sata od dolaska na godišnji, a 7 od 10 (69 posto) već unutar 2 sata od dolaska. Booking.com, vodeća svjetska stranica za povezivanje putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, donosi vam top destinacije za uživanje u hrani po mišljenju milijuna putnika i njihovih recenzija na Booking.com-u.

 Ljubitelji pizze ne bi smjeli zaobići Napulj u Italiji. U svojim recenzijama putnici Booking.com-a tu destinaciju hvale kao najbolju za uživanje u savršenoj pizzi. Napulj je poznat po kulinarskoj tradiciji, a osim najbolje pizze nudi i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a te brojna arheološka bogatstva u kojima posjetitelji mogu uživati između stanki uz čuvenu napuljsku pizzu s rajčicama i mozzarellom!

 Za uživanje u fantastičnim plodovima mora posjetite Los Abrigos na španjolskim Kanarskim otocima, na južnoj obali Tenerifa. Ovo sunčano ribarsko mjesto obiluje šarenim ribarskim brodicama, a šarmantna je luka savršeno okruženje za uživanje u lokalnim školjkama.

 U Trangu na Tajlandu ne propustite ukusan dim sum. To mirno područje na najjužnijoj tajlandskoj obali nudi brojne osamljene plažice s kristalnom čistim morem. Prije dana provedenog na bijelim pješčanim plažama ili otkrivajući lagune, vodopade i skrivene uvalice, kušajte lokalni dim sum za doručak uz šalicu prave tajlandske kave. 

 Tokio se nalazi na samom vrhu ljestvice kada je riječ o sushiju i ramenu. Ne začuđuje činjenica da grad slovi kao najuzbudljivija gastronomska destinacija s najvećim brojem restorana s Michelinovom zvjezdicom. Osim kušanja ovih popularnih specijaliteta, u ovom užurbanom gradu ima toliko toga za vidjeti i raditi!

Toliko dobra fotografija da bismo je mogli pojesti

 Osim čistog zadovoljstva koje donosi kušanje novih jela, putnici mogu uživati i u fotografiranju hrane i dijeljenju svog doživljaja s drugima. Ovo je sve popularniji trend, a nema bolje prilike za savršenu fotografiju od kušanje novih jela na putovanju. Takvi trenuci nude savršenu priliku za snimanje prekrasnih fotografija za društvene mreže pa se tako, na primjer, možete diviti preciznosti i ljepoti gurmanskih jela u New Yorku ili eksploziji boja na uličnim štandovima u Indoneziji.

Nacionalnosti koje snimaju i objavljuju najviše fotografija hrane u recenzijama na Booking.com-u su umjetnici Englezi, tehnički osviješteni Amerikanci i gurmani Talijani. Slijede ih Rusi, Kinezi, Španjolci, Japanci, Nijemci, Francuzi i Australci. 

Savjeti koje booking.com preporučuje za što bolju sliku:

 ●     Iskoristite svjetlo - prirodno osvjetljenje najbolje je za što bolju fotografiju hrane. Kako biste maksimalno iskoristili prirodno osvjetljenje, odaberite stol uz prozor ili negdje na otvorenom

●     Razmislite o kompoziciji i oblicima - pretvorite svoja jela u umjetnička djela i napravite fotografije iz različitih kutova i položaja 

●     Neka vam kadar bude jasan i fokusiran na detalje hrane

●     Ne pretjerujte s filtrima, neka ljepota hrane govori sama za sebe

●     Snimite osobe u interakciji s hranom

●     Najvažnije od svega, brzo snimite fotografiju kako biste mogli uživati u predmetu fotografije!

 


 


 

Facebook komentari

hr Wed Jul 05 2017 12:15:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/58d77d89b47398cfd78b456d/80
Foto: Pixabay

Mercedes za stari auto daje 1000 do 2000 eura

Bonus vrijedi bez obzira na marku rabljenog vozila koje kupac vozi.
Iako Hrvatska još nije poput Njemačke odlučila sustavno riješiti problem starih prljavih dizelskih automobila, Mercedes-Benz kao prvi proizvođač u Hrvatskoj pokrenuo je akciju bonusa za one koji žele svoj stari dizelaš zamijeniti novim automobilom., piše večernji.hr

Mercedes će do kraja godine odobravati bonus od 2000 eura neto za kupce svojih novih dizelskih ili benzinskih automobila s Euro6 normom i plug-in hibrida te 1000 eura za električna Smart vozila uz otkup starog dizelskog auta proizvedenog do 2010. godine (razina emisija EU1 do EU4). Bonus vrijedi bez obzira na marku rabljenog vozila koje kupac vozi, ali ono mora biti registrirano na ime kupca najmanje šest mjeseci.

Sva će vozila od Euro1 do Euro3 norme (do 2005. godine) procijeniti nezavisna institucija te će potom biti povučena iz prometa i uništena, a kupci s dizelašima Euro4 norme vrijednost će dogovarati na uobičajen način „staro za novo“.


Facebook komentari

hr Sat Sep 23 2017 16:24:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59c0ed6eb9e03edf678b46d6/80

Dobitnici ulaznica za film Kingsman su...

Čestitamo sretnim dobitnicima!
Ovaj tjedan našim čitateljima podijelili smo ulaznice za film ˝Kingsman˝ u CineStaru Split u trgovačkom centru Joker.

Sretni dobitnici su: David Anzulović, Tea Duvnjak, Ivana Buljan, Daniel Božić

Čestitamo sretnim dobitnicima! Molimo da se jave u inbox kako bi dobili detaljnije informacije.


Facebook komentari

hr Fri Sep 22 2017 14:59:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59c5068ab9e03ea56b8b4624/80
Foto: Tomislav Kovačević

Jeste li već posjetili bosansko-hercegovački restoran „Čardak“ ?

Kamen, krš i ćevapi!

U naselju Resnik u Kaštel Štafiliću pronaći ćete bosansko-hercegovački restoran „Čardak“,zaista poseban spoj mladosti, produktivnosti i ljubavi prema rodnoj grudi i samoj hrani. Okusite Bosnu opjevanu u sevdahu, uklesanu u stećke i zapisanu u poeziji Maka Dizdara.

 Osim poznatih ćevapa, pronaći ćete i mnogo više. Mnogi su se već uvjerili u kvalitetu i raznovrsnost ponude, bilo da se radi o Bosanskom loncu uz koji se nižu redovi raznovrsnog mesa i povrća ili sarme,  sogan dolme, japraka i sl.  

Pite- sirnica, zeljanica, krumpiruša i najvažniji PITAC BUREK !!

Ljubitelji slastica pronaći će nezaobilaznu baklavu, hurmašice i tufahije.

Bez obzira volite li slana ili slatka jela važno je da se jedu polagano uz obaveznu domaću žesticu, slijed se završava uz bosanski kavu i rahatlokum.

Ukoliko su Vaš izbor ipak samo ćevapi važno je napomenuti, da se služe isključivo u somunu, jako je važno i kako se jedu ćevapi. Naša preporuka je da se jedu prstima bez vilice i noža. Pribor za jelo je nepotreban posrednik u jedenju ćevapa i s njime nije isti okus ove mesne delicije. Također, pravi ćevapi se nikada ne jedu bez luka !! Od priloga svakako može ići i kajmak i ajvar. Uz prave ćevape nikako ne bih preporučili kečap i majonezu, to jednostavno ne ide skupa.

Ukoliko smo Vam probudili znatiželju, posjetite Čardak u Kaštel Štafiliću na adresi dr. Franje Tuđmana 983 i uvjerite se sami. 

- Mi ćemo se potruditi da iz našeg restorana iziđete punog želudca i sa osmjehom na licu., poručuju iz restorana!

Facebook komentari

hr Fri Sep 22 2017 14:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59a69aa2b9e03ed9608b4583/80

Treći vikend 7. Dana kaštelanskog kazališta

I ovaj vikend na Trgu hrvatske mladeži 1 u Kaštel Lukšiću uzbudljivi događaji za sve uzraste i ljubitelje umjetnosti.
Još jedan odličan vikend očekuje nas u Kaštel Lukšiću. Pregršt umjetnosti, radionica i dječjeg smijeha obilježit će još jedan umjetnički tjedan.

u Petak, 22.rujna 2017.s početkom u 20 sati održat će se predstava Ivo Krešić "Otirač". Ulaznica je 20kn.

„Otirač“ je monodrama koja se, u najširem smislu, može označiti kao već inaugurirani i prepoznatljivi žanr tzv. „životne komedije.“ Tendenciozno i vrlo izravno koristeći satiru kao najučinkovitije teatarsko sredstvo u ovoj drami, Ivo Krešić kao autor/glumac ukazuje na vlastitu (subverzivnu) potrebu za demistifikacijom najrazličitijih društvenih i, po svemu sudeći, manipulativnih mehanizama. 


U Subotu, 23.ruja predstava u izvedbi 
Centra za kulturu Omiš,Ivana Giove Župa- "Ja sam dama"

Monodrama Ja sam dama… nastala je pomoću novih društvenih mreža i pretočila se u ozbiljnu kazališnu predstavu. Zapisi su skidani sa facebook profila autorice Meri Bauk i polako se gradila priča za kazališni komad. Ona govori o položaju žene i mjerljivoj količini nježnosti, ranjivosti i snage jedne suvremene žene, ona skida mnoge nemoralne maske koje kao imperativi određuju ljudski život, tako se problematiziraju mnogi arhetipovi; uloga majke i majčinstva, uloga poslovne žene, uloga nečeg potrošenog i nevažno zaboravljenog kao što je život jedne domaćice.

Od radionica:

U Subotu, 23. rujna u 18 sati radionica akademske slikarice Tee Morić Šitum

Odvedite svoje osnovce na uzbudljivo  likovno putovanje putovanje koje će predvoditi slikarica i likovna pedagoginja Tea Morić Šitum. Kroz crtež po mašti istraživati će se kombinirana tehnika grataž koja kombinira uljene pastele i crni tuš. Predviđeno minimalno trajanje radionice je 45 min,a prijave su nužne zbog planiranja specifičnog materijala. Mole se roditelji da pošalju djecu u obući koja se smije zaprljati.

Za 19 sati zakazana je izložba Tee Morić Šitum 

U Nedjelju, 24. rujna od 16 sati- Maja Facepaint koja će bojama za tijelo nacrtati djeci što god požele

Skupina igrokaza "Dica Dicma", igrokazi "Kaos prije premijere", "Priče OK" i "Stare  cipele" izvode učenici OŠ Ante Starčević Dicmo, zakazana je u nedjelju, 24. rujna također u 16 sati.

Posljednja radionica u nedjelju je u 18 sati- One stroke painting Krisine Uvodić prilagođena je djeci osnovne škole. Kroz osnovne likovne elemente tehnike upoznati ćemo se s različitim oblicima kistova i njihovom aktivnom ulogom - kist će nam reći kako možemo upotrijebiti tek njegov oblik da naslikamo motiv kojeg želimo. Tragovi kistova ovise o tome kako ih držimo, prilazimo papiru, punimo bojom ili vodom, bez "znanja" o slikanju-oni vode, mi im se prepuštamo, pa obratno- u toj igri neprestano mijenjamo uloge. 

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 12:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .