Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5c61979b0e493873a78b45af/80

Evo tko će gledati film "Sve je to zbog ljubavi"

Čestitamo sretnim dobitnicima!
Najbržim čitateljima dijelimo četiri puta po dvije ulaznice za film "Sve je to zbog ljubavi", a sve što je trebalo napraviti bilo je poslati osobne podatke s naslovom maila Sve je to zbog ljubavi na mail: info@dalmacijanews.hr.

Ulaznice su osvojili:

- Ivana Maslić
- Kristina Križanec 
- Ivana Bezić
- Maja Prlić

Osvojene kinoulaznice dobitnici mogu iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 27.02.2019. CineStaru Split, Joker centar.

U gradu na francuskoj rivijeri, detektivka Yvonne je mlada udovica lokalnog heroja i policajca Santija. Kada shvati da njezin suprug ipak nije savršen kako je cijelo vrijeme predstavljala njihovome sinu, te da je poslao u zatvor nedužnog mladića po imenu Antoine na 8 godina, cijeli svijet joj se sruši. Yvonne želi učiniti sve što može da pomogne šarmantnom Antoineu da se vrati svom životu i svojoj ženi. Sve, osim da mu kaže pravu istinu. Međutim, Antoine ima velikih problema s prilagođavanjem životu izvan zatvora, što će dovesti do niza različitih komičnih događaja.
hr Mon Feb 11 2019 21:59:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbc73fa29111ca1558b4568/80
Foto: Pixabay

Mladi luk: Česti zdravstveni problemi koje zeleni dio rješava za tren

U nastavku provjerite koje to zdravstvene probleme brzo rješava zeleni dio mladog luka

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerojatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana.

Osim što pomaže kod prehlade i snižavanja visokog krvnog tlaka, mladi luk ima protuupalna svojstva, te djeluje protiv gljivica, stresa i umora.

U nastavku provjerite koje to zdravstvene probleme brzo rješava zeleni dio mladog luka.

1. Upala grla

Izrežite stručak zelenog dijela na komadiće, dodajte mu malo naribanog đumbira i soli te sve zajedno stavite u platnenu vrećicu ili krpu te zagrijte. Toplu kompresu umotajte u još jednu krpu ili ručnik te stavite na upaljeno područje.

2. Natečene noge

Stručak zelenog dijela mladog luka kuhajte nekoliko minuta. Blenderom ga izmiksajte (ako treba dodajte vrlo malo vode), dok se smjesa ne pretvori u pastu. Tom pastom namažite natečene dijelove nogu.

3. Odčepljivanje nosa

Zgnječite malo zelenog dijela mladog luka i njegovim sokom natopite komad vate ili dvije blazinice. Takvu mokru kompresu stavite na nos i područje sinusa. Luk će aktivirati sluznicu i odčepiti dišne kanale. - piše Zadovoljna

hr Sun Apr 21 2019 16:09:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbc3f5929111c3b558b4572/80
Foto: PIXABAY

Instagram testira novu opciju koja bi mogla biti pogubna za karijere influencera

Instagram bi mogao uvesti promjenu koja će mnoge influencere dovesti do ludila. Postoji mogućnost da u budućnosti broj lajkova koje je pojedina fotka dobila bude nedostupan publici.
Jane Manchun Wong, koja se bavi istraživanjem društvenih mreža, otkrila je da Instagram već testira ovu opciju i screenshotove objavila na Twitteru. 

"Želimo da se vaši pratitelji fokusiraju na sadržaj koji dijelite, a ne na količinu lajkova koje dobivate. Za vrijeme ovog testiranja samo će osoba koja je podijelila objavu moći vidjeti koliko je lajkova dobila", stoji u obavijesti.

Glasnogovornik Instagrama za The Verge je izjavio da opciju "u ovom trenu" ne testiraju, no da "traže način na koji bi se smanjio pritisak s korisnika". 

Bitno je napomenuti da Instagram i Facebook neprestano testiraju nove opcije, no da mnoge od njih nikad ne zažive, piše Index.hr

hr Sun Apr 21 2019 12:00:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbc2bb329111c1e558b456b/80

Tri umaka od hrena koja se savršeno slažu sa šunkom

Hren je nezaobilazni dodatak blagdanskih stolova. Najčešće se od njega rade umaci koji sjajno idu i uz tradicionalnu uskrsnu šunku. U nastavku pronađite recepte za tri varijante umaka od hrena.

1. KLASIČNI UMAK OD HRENA

- 8 dag hrena
- 2 dcl bistre mesne juhe (pileće, goveđe ili druge, a možete koristiti i bistru povrtnu juhu)
- malo soli

Ogulite hren i naribajte ga na sitno. Budite oprezni prilikom ribanja jer će hren uzrokovati suzenje očiju. Zagrijte juhu ili temeljac do vrenja pa s time prelijte hren. Posolite i pustite da se ohladi.

2. UMAK OD HRENA S VRHNJEM

- 5 dag ribanog hrena
- 2 dcl kiselog vrhnja
- malo soli i papra
- 2 velike žlice limunovog soka ili octa

Oguljeni i naribani hren pomiješajte s vrhnjem. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu te na kraju umiješajte limunov sok ili ocat, ovisno o tome koji okus više volite.

3. UMAK OD HRENA S JABUKOM

- 8 dag hrena
- 1.5 dcl bistre mesne juhe (ili povrtne)
- 1 srednja jabuka
- sol
- 1 mala žlica octa

Hren ogulite i naribajte pa ga prelijte vrelom juhom. Kada se ohladi, dodajte naribanu jabuku, sol i ocat pa promiješajte, piše zadovoljna.hr

hr Sun Apr 21 2019 10:37:20 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/58f31ab4b47398562c8b45be/80

Zašto se mijenja datum Uskrsa?

Na Uskrs se obilježava Kristovo uskrsnuće, kao i njegova pobjeda nad smrću i grijehom.
Nekada se u Crkvi Uskrs nije slavio u svim krajevima podjednako, ali uvijek je bio u svezi sa židovskom Pashom.

Isus je proslavio posljednju večeru, proživio svoju muku i smrt i uskrsnuće za vrijeme toga židovskoga blagdana koji se slavio 14. dana mjeseca Nisana. 

Nisan je sedmi mjesec židovskog kalendara, a odgovara našem početku proljeća, odnosno ožujku i travnju.

Prema pravilu Katoličke crkve datum Uskrsa se određuje kao prva nedjelja nakon 14. dana mladog mjeseca počevši s 21. ožujkom. Ovako određen datum može biti u rasponu između 21. ožujka i 25. travnja pa je zato Uskrs pomični blagdan.

hr Sun Apr 21 2019 08:44:51 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .